Nejste přihlášen/a.
Já brambory strouhám nahrubo, neždímám. Dávám jenom vajíčko a trochu strouhanky místo mouky, jsou křupavější. Samozřejmě sůl, majoránka a česnek.
Nikdy brambory neždímu , mléka přidám nakonec jen 1-2 lžíce. Bramborák je výborný. Každý má svůj recept...
Taky tak. neždímu,jo a krapet mouky, vejce , majoránka a česnek (těmito nešetřím), špetku pepř., přibližně 2/3nahrubo a 1/3 jemněji. Kmín ani cokoliv jiného se u nás nedávalo, stejně jako se nedělal z nových , takže taky nedávám. navíc v drtivé většině je dělám jako přílohu třeba ke Katáku.Viz obrázek
Tu vodu příště vypijte, to je lék na žaludek.
Jinak díky této otázce jsem si udělala k obědu bramboráčky. Mňam! Ale mléko nedávám. Proč?
Brambory zdimu, skrob se usadi nez vse ostatni zamicham a skrob vracim. Mleko ani mouku nedavam.
Bez mouky mi je dělaly moje Ukrajinky, ale ty to drhly na tom citronovém škrabadle, že to bylo tak jemné jako škrobová kaše, což asi těsto spojuje. Ani česnek nedávaly. Prostě jiné bramborové placičky. Jak příloha i samotné. Na mne poněkud jalovější, ale fajn. Ostatně, dají se česnekem natřít. Dranky, nebo jak jim říkaly.
Babička zas brambory na cmundu mlela v mlýnku na maso. A k ní muselo být kafe s mlékem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.