Nejste přihlášen/a.
Sú tri druhy kapusty,čiže zelí. Skoré,ktoré je nevhodné na nakladanie,potom poloskoré,ktoré na nakladanie najvhodnejšie a neskoré,ktoré je samé o sebe dost suché a vhodné na dlhé skladovanie, a to je tiež nie veľmi vhodné na nakladanie,lebo má v sebe málo vody,čo je asi váš prípad.
Kamenina se mi taky neosvědčila. Teď plastový soudek, občas zkontrolovat ponoření a odebrat šlem a zelí pokaždé výborné. Sklo taky bude OK, určitě je dobrá ta latexová rukavice jako ochrana proti přístupu vzduchu (těsní, je pružná může to kvasit)
Tak já se připojím do diskuze.Mám koupený klasický zelák.Nevím co to je za materiál ale je celý glazovaný jako porcelán krásně hladký..Chci nakládat.Ted jste mi ale trochu odradily že se vám zeláky neosvědčily...Ještě nebyl použit a mohu ho vrátit.Tak váhám co ted...
Když vemu variantu tedy např.5L skelnici tak klasicky napěchovat zatížit a tu rukavici natáhnout přes to a nechat být? A ta rukavice se tam nechává po celou zimu co se zelí skladuje? Nebo po dokvašení se odebere a už se tam nedává? Čím se to pak kryje a udržuje?
Díky
Vrátil bych ho a pořídil plastový sud, ne průsvitný ale modrý. Velký víko. Na zelí vyvařená utěrka, dřevěná deska natěsno (dvojdílná + prkýnko napříč), zátěž a víko jen položený. Pokud je sud průsvitný tak přes něj černý plast pytel. Na 30 kg zelí akorát...
Na menší množství spíš vyšší úzkou nádobu s širokým hrdlem než nízkou širokou.. Nebo ty sklenice, naštouchat zatížit, nahoru rukavici, vynálezce tu psal že až rukavice splaskne tak je hotovo. To jsem ale nikdy nezkoušel, sud je sud
V kameninovým zeláku jsem skoro vždycky horní 10 cm vrstvu vyhazoval i když se hlídalo ponoření a zalitý žlábek..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.