Nejste přihlášen/a.
cmunda?, tj. bramborák (nevim, nakolik je to typicky český jídlo (běžný ano), taky je určitě značně nezdravý),
(dobrý by bylo kyselo s liškama, ale to je pro vás nedosažitelný, kdepak byste sehnala suroviny;
jakýkoliv nasbíraný houby by asi byly velký povyražení (pokud by ovšem vůbec byli ochotný takovou podivnost jíst), ale k těm se nejspíš taky nedostanete;
i černej chleba by skoro jistě byl originální, ale zas ho tam asi těžko upečete, i kdybyste to u nás měla dobře zmáknutý;
když seženete kapra (ale to opět nejspíš nebude lehký, případně nebude možný), taky máte jedno originální a typický jídlo, kdybyste k tomu mohla udělat i tu rybí polívku (a opět, kde vzít mlíčí, jikry, vnitřnosti), tak by to už nemělo chybu);
no a třeba můžete zkusit náš opětovně připomínaný hit - obložený chlebíčky (s patřičnym komentářem, já teda nevim, jestli je to taková rarita, ale minimálně se to u nás traduje...)
Dobrý bramborový salát a smažené filé! To velice chutnalo černochovi z Anglie, co přijel k sousedům na vánoční svátky. Ten jim toho zbaštil!... A švestkovej koláč s mákem...
No jo, mák je ve státech problém - to je droga, takže se prodává jako koření v pětigramovém balení. V Británii jakbysmet
A představte si, že u nás vypěstovaný kvalitní mák jde na vývoz, často pro farmacii, a do našich obchodů jde mák cizí a horší jakosti! Ony obávané opiáty jsou přitom v nezralém máku a v zelených makovicích, přesto mák mnohde zakázali šmahem. Zlaté Česko! Zlaté české škubánky s mákem, frgále i svatební koláčky!
Knedlíky mohou být z polohrubé mouky.Upečte jim štrúdl, dvojcitihodné koláče,udělejte škubánky s mákem nebo opečené.
Katrin, zkuste se podívat nebo pozeptat na Polské obchody . V jejich pobočkách se úplně běžně seženou české produkty.
Chápu, že chcete překvapit jejich hamburgry, párky v rohlíku, pizza není to pravé ořechové.
Klidně můžete, sice pracnější záležitost, ale úspěch zaručen bramborový salát a řízek ověřeno.
V první chvíli mě napadl smažák s bramborem a tatarskou omáčkou. A docela jste mě inspirovala tímto dotazem k tomu, abych zjištovala, co je podle názorů na netu nejtypičtější české jídlo. Pak jsem odpověď našla na easymagazine.cz/... S údivem jsem zjistila, že mimo jiné tam ten smažák je, a to dokonce na 3. místě! Jen bych vynechala pro američany typické hranolky a nahradila je vařenými bramborami. Jo a taky jsou pro nás typické obložené chlebíčky - ne sendviče.
3. SMAŽENÝ SÝR. Tento pokrm, kterému se lidově říká "smažák", se k nám dostal po druhé světové válce z Paříže. Je všeobecně považován za jedno z nejoblíbenějších českých jídel, ale pozor – tím rozhodně není myšlen smažák ve stáncích, či levných hospodách. Když připravíte toto jídlo, které se nejčastěji dělá z eidamu a podává se s hranolky a tatarkou, z kvalitních surovin, je to opravdová delikatesa. A protože v Paříži už na ni dávno zapomněli, jsme společně se Slovenskem snad jedinými zeměmi, kde si ho můžete v normálních restauracích objednat.
USA - mouka - Už to bylo tady: poradte.cz/... Dobra obdoba hrube mouky se jmenuje Wondra; je to takova mensi, modra papirova "piksla". Prodava se jako ze je na zahusteni omacek, ale to je nesmysl. (V Kanadě stejná ma být Robin Hood Instant Blend flour.)
All purpose mouka je téměr na všechno - snad vyjma kynutých knedlíků - ty fakt ne, ale stejně se po nich tloustne. Ale palačinky, koláče s práškem do pečiva, štrůdl, tvarohové a bramborové knedlíky... všechno v pohodě. Nemáš v okolí obchůdek řetězce Trader Joe? - super obchod s mezinárodním sortimentem, nízké ceny a kvalita (hodně produktů "organic"). Mívali tam i italskou hrubou mouku.
Hodně taky záleží na dvou věcech, na co si troufnete, a na co seženete ingredience. Jestli vám jdou hraběnčiny řezy, klidně je udělejte, určitě si pochutnají! Než něco zkoušet poprvé, třeba ještě s neznámými inrediencemi, to může skončit fiaskem. Dobrý tip jsou i chlebíčky, ty chutnají snad všem, moc je tam neznají, a není to nic složitého. Pokud seženete veku, ale dá se i upéct nebo nahradit. Nebo něco s mákem, myslím že v produkci máku jsme první na světě.
Dobrá stránka od české kuchařky s nejpopulárnějšími českými recepty je tady cooklikeczechs.com/... jsou tam i tipy jak v USA nahradit některé suroviny, třeba tu hrubou mouku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.