Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Více jedlé sody v těstíčku - hořké

Od: tm odpovědí: 12 změna:
Obaluji rizky v těstíčku. Vždy dám na kilo masa cca 1 lžičku jedle sody. Říkám si, že víc sody udělá více muziky... Dal jsem cca 3 lžičky. Krásně se nafouklo, jenže to bylo nahořklé, takže jsem musel těstíčko odrbat, aby se maso dalo jíst... ta hořkost byla způsobena větším množstvím sody nebo je problém někde jinde? Maso bylo čerstvé. Vejce a mléko nezkazene. Ještě je pravda, ze ta soda byla možná chvíli po datu trvanlivosti. Děkuji

 

 

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

S jedlou sodou opatrně- měla by se neutralizovat něčím kyselým trochou citronu, jogurtem nebo octem a hlavně nezvyšovat doporučené množství.

Mám vyzkoušeno pokud ji dám při pečení do mouky...děsně ji tam cítím. Pokud přidám trochu citronové kury nebo jogurtu je to lepší.

 


3x
U jedlé sody opatrně. Přidávám ji i když nakládám maso na čínské nudle. Není dobré ji dávat více, pak je opravdu ošklivě cítit, též tu pachut vnímám jako hořkou. Držte se svého osvědčeného množství. Já bych tedy na kile masa cítila i ty tři lžičky. Ale to už je věc názoru U sody opravdu v tomto případě neplatí - čím více sody, tím více muziky Takže za mě ta výsledná hořkost byla určitě způsobena velkým množstvím sody.
tm

Právě, že předtím jsem dal na rady a na kilo asi 1 lžičku. Bylo to dobré. Pak si říkám, že soda nemá žádnou chut, zápach... tak ji tam dám víc... a ejhle, nedalo se to jíst)) takže radite vrátit se k té lzicce a k ní ještě trochu kyseliny citronové? Ta v kuchařce nebyla...
Neco kyselyho pridavam k jedle sode vzdy,treba i trochu bilyho jogurtu
Kyselinu citronovou je lepsi rozemlit v hmozfiri na prach,aby nahodou nezustal vetsi kousek,ktery se sice rozpusti,ale muze zustat v tom jednom miste
Párkrát jsem obalovala řízky s přidáním jedlé sody, ale vždy jsem zakápla lehounce citronem.

 

bobann

3x
Jednoducha vec.
Kup priste kyprici prasek s vinnym kamenem.
Nema to pachut jako bezny PDP,je to vec casto v kvalite BIO,kdyz je skrob kvalitni,nejlip cesky.
Kdyz jen sodu,tak utrit na prach kyselinu citronovou a smichat se sodou,staci trosicku
Slozeni kvalitniho prasku s vinnymnkamenem je
1)kukuricny skrob-bio
2)tartrat draselny(vinny kamen)-cca 30℅
3)trochu jedle sody
doplněno 09.10.23 20:15: Rizku jsem nadelal snad miliardy,nevim proc cpat takovy veci jako jedla soda.
Spousta veci se da vykouzlit i druhem strouhanky-druh,hrubost...
Ale kazdyho vec jak to chce mit...

 


1x

Já ji cítím i z vánočních perníčků a ze všeho cukroví,kam se dává. Nepeču s ní, raději prášek do pečiva, ten tam nějak necítím.

 


0x

Já chut sody nevnímám jako hořkou, spíš jako "lehce kovovou".

Sodu používám místo kypřicího prášku do sladkých těst a je pravda, že se musí lehce okyselit.

Už proto, aby vůbec vznikla kypřicí reakce.

 

liska5

0x

Tchyně vždycky hodila lžičku sody do polévky /pro 6 os./, která začala kysat. Třeba do gulášovky. Polévka pak zašuměla a zeslaněla.

 


0x

Ja teda vubec nechapu, proc davate do testicka na smazeni sodu. V zivote jsem to neslysela. Sodu nepouzivam a kde je psana, tak ten recept nedelam. Sodu pouzivam na cisteni odpadu u drezu.

tm

Nemyslela jste hydroxid sodný)) já to také nikdy nepoužíval, ale nedávno mi to někdo poradil, proto ty experimenty. Člověk musí experimentovat. Jist porad jen trojobal...
Tm, ja taky smazivala v testicku a nikdy jsem tam jedlou sodu nedavala. Vzdy jenom vejce s hladkou moukou, pripadne krapet mleka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]