Nejste přihlášen/a.
Nikdy jsem palačinky nedělal, ale viděl jsem prodávat láhev s hotovou směsí. Stačí přidat něco, asi vodu, mlíko, nebo co se tam dává, zašejkovat a je to připravené ke smažení. Výhoda je i to, že to má takový ten stop ventilek, jako kečupy, takže dávkování na pánev bude sranda. Docela bych věřil, že ta směs bude vyladěná k dokonalosti.
To se dá udělat v jakékoli lahvi (i když ta dávkovací je šikovnější) - my takhle zadělávali na palačinky na vandrech a táborech.
Nebo, když zbyde krabicové, tak to našlehám v té odstřižené krabici.
Jinak naleju mléko asi do půlky půllitru, klepnu do něj vejce, přihodím pár lžic mouky /hladké i polohr./, kápnu někdy trochu oleje, lehce osolím a drátěnou kvedlačkou vytvořím roztok hustý, asi jako mají namíchanou barvu malíři pokojů. Na rozpálenou pánev se sádlem, kokosovým nebo řepkovým olejem pokaždé odleju a pánví zakroužím, až se těsto rozleje pravidelně. Občas se trhá ta první, když pánev ještě naní pravidelně vyhřátá. Těsto nesladím, někdy ho plním špenátem.
Nejlépe špenát, co zbyl ze včera a je dělaný na cibulové jíšce s trochou mléka, dostatkem česneku, příp. zahuštěný vajíčkem. Někdy do toho i nasekám šunku nebo anglickou. Vše dělám od oka, nejen palačinky...
Někdy dávám do těsta lžíci kokosu nebo vloček, at to má vlákninu. Pokud nasladko, sypu palačinky na závěr skořicí.
Jinak zbylé neochucené palačinky lze nakrájet a jsou z nich dobré celestýnské nudle do polévky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.