Nejste přihlášen/a.
To nikdo z nás netuší. Mohli by to vědět v řeznictví nebo někdo z okolí, kdo už maso udil.
Já bych postupoval asi takto: napřed si určím jestli každý z těch sedmi lidí dostane jeden plátek bůčku a jeden plátek krkovičky a nebo jestli jeden člověk "sežere" půl šrůtky od každého (což u dobrého uzeného není vůbec problém).
Z toho by ses mohl dopracovat k počtu šrůtek.
Z libového masa se při uzení ztratí pouze voda, z tučného masa bude odkapávat i mastnota, takže se zmenší více než libové maso.
Taky je dobré, aby velikost jednotlivých šrůtek masa byla přibližně stejná. Pak budou všechny šrůtky přibližně stejně prouzené.
Taky si musíš vyzkoušet které maso dát do které výšky v udírně. A topení je vůbec nejdůležitější. Takže bych spíš našel někoho v okolí kdo udí a šel pro začátek něco okoukat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.