Nejste přihlášen/a.
Při klasickém zavařování se sklenice neotáčí. Sklenice se otáčí, když obsah ohřejete k varu v nějaké nádobě a pak ho dáváte do sklenic. Pak se otáčí, aby se víčka prohřála.
U zavařování je naopak potřeba víčka chladit, aby tam "rychle" vznikl podtlak a víčko se přisálo.
Většina víček má uprostřed vyvýšené místo. Pokud ho lze zamáčknout, je potřeba to předělat.
Pokud máte víčka na závit, pak po zavaření a vyndání z horké vody je potřeba víčko povolit, upustit tlak a okamžitě zpět zavřít. Poměr ne/chycení se dramaticky změní ve správný.
Už roky zavařuji do sklenic se šroubovacím uzávěrem a tam se mi nikdy nestalo že by sklenice nechytla. Vy asi používáte klasická víčka a hlavu na zatlačení že? Tam se to občas stává
Samozřejmě se musí před zavřením víčky okraj sklenice otřít, jinak nemusí chytit. Také nemusí chytit při nadměrném varu, kdy tekutina vyteče pod víčkem. Nebo při už použitých víčkách. A přiživím svou polívčičku. Co dělám špatně já, když zavařuji se šroubovacími víčky v mikrovlnce, když pak nejdou víčka otevřít a musím na ně se šroubovákem? A to je nechám nedotažená a dotahuji po zavaření.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.