Nejste přihlášen/a.
Pěkný den všem hospodyňkám a mužům co doma znají i kuchyni.
Na pár dovolených jsem při snídani případně ve městě využil čerstvou pomerančovou štávu z lisů na citrusy. Obecně kupuji docela dost pomerančové a jablečné džusy a štávy. Rád bych toto rozšířil i domů ovšem řeším jednu věc. Zda vybrat jen lis na citrusy nebo rovnou odštavňovač.
Primárně by to bylo na pomeranče, což je rozhodně lepší pouze lis. Ovšem lákají mě i ty jablečné štávy a tam už je potřeba odštavňovač. Ovšem není tak účinný a složitěji se čistí při použití s pomerančema. Navíc se musí loupat což u lisu ne. :D
Má někdo zkušenosti s těmito věcmi? Případně jak dobře funguje odštavňovač vs lis. Zda raději neoželet tu univerzálnost, že odštavňovač dokáže pak cokoliv zpracovat, vs jednoduchost lisu ale pouze na pomeranče?
Díky za každou radu z života.
čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Mám oboje, na lisu na citrusy pouze vymačkávám štávu z polovin plodů a do odštavňovače dávám kousky ovoce, ale já tam citrusy nedávám. Asi bych je musela oloupat a nakrájet. Pokud chcete hlavně štávu, volila bych lis,je i menší, příležitostnější,dřív opláchnutý. Odštavňovač bych vollila třeba na mrkvovou štávu,ze zeleniny listové apod. Já používám hlavně lis, odštavňovač málo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.