Nejste přihlášen/a.
Ahoj rádci a hlavně rádkyně.
Dnes bych si chtěl něco uklohnit. Není mi jasná jedna věc.
" krátce podusíme". Proč nenapíšou čas a teplotu?... Jak to ksakru poznám
Dík
Zdá se jako blbej dotaz, ale vařit mě nikdo neučil. Začínám po krůčkách.
Mám ještě kousky telecího. Nějaký nápady, jak udělat rejži, zeleninu MIX z mražáku a telecí?
Prosím návod jak pro úplného blba. Tedy pro mě
No záleží na tom, co krátce podusíte. Většinou se maso dusí delší dobu.
Já často si jakékoliv maso peču na kostky s cibulí v remosce a když je měkké, šoupnu tam pytlík mražené zeleniny a dopeču. Moje nej jídlo.
Popiš to. Zní to lákavě.
Do remosky dám nakrájenou cibulku, kostky telecího a zapnu remosku?
Olej nebo sádlo ne?
Nemám napřed remosku rozehřát, rozpustit sádlo a cibulku zesklovatět a pak maso?
Vodu jo nebo ne?
...
Fakt to potřebuji jak pro debila. Nedělám si srandu. Já vím, že kuchyřům ty detaily už unikají a berou to jako reflex, ale já ho nemám. Díky
Ano, nakrájím cibuli na měsíčky, na to maso na kostky, osolím, okořením a podliju vodou. Peču do měkka. Potom přidám zeleninu a dopeču. Je to fakt ňamina. Peču to třeba s baby mrkvičkou, s fazolkama, nebo s různými druhy zeleninových směsí. Dobrou chut
Tuk žádný, ono si to maso pustí samo.
Remoska se předehřívat nemusí. Pokud máš raději tučnější jídlo, můžeš si tam přidat sádlo nebo máslo, podle masa.
OK, kolik tak ještě vody? Utopit to maso nebo jen tak na dno do půlky kostek masa, jen at to plave a kouká?
Dík
Máte štěstí, paní Boba, na flegmatického admina.
Za upšouknutí typu "Většinou se maso dusí delší dobu." by jste byla na většině webů smazána nebo zablokována... To jsou fakt rady za všechny drobné...
Jak dlouho trvá "delší doba" ?
slovan, proč vůbec reagujete. To tady mám vyjmenovávat přesný čas, jak dlouho se které maso dusi? Vždyt to ani není možný vzhledem k druhu a typu masa, kdy je to pokaždé jinak, pane chytrý.
elba, to byste se divila, kolik pustí tuku hovězí maso, nekupuju žádné suchopary, jako je falešná svíčková z kyty a pod.
Dnes se povedlo. Dělal jsem na troše sádla a pak po zatažení a osmahnutí zalil vodou do půlky a dusil.
Sice zdlouhavé, ale chutnalo a měkké. Příště otestuji papiňák .
Díky všem za rady. Všechny mi pomohli k úspěchu!
Zkuste mi to napsat líp. Díky
Výchozí stav je studená remoska či hrnec. Mražená zelenina a očištěné telecí.
Více technicky a pro blbce prosím.
Hodit na cibulku mi přesně nic neříká. Potřebuji vědět kdy to hodit a na jakou. Zda osmaženou na sádle nebo na oleji a tak.
Unikají detaily.
Díky za pomoc.
Souhlasím s gumídkem, špatně napsaný postup.
Nakrájet na kostky, hodit na cibulku.Takze :
klidne můžete cibulku pomalu dusit na másle, jak se dusí na másle, máslo je tuk, takže se na něm snad dá jenom smažit
kostky masa opecte vzápětí, kde opéct, jako hodit na tu cibulku a na ní opéct? To se ta cibulka, která je už usmažená na tom másle nespálí?
osolte, zmirnete plamen, duste pod pokličkou, chvílemi zamichejte, tohle bych chápal
podlévejte podle potřeby. kolik vody aby tam bylo, jenom malinko na dně, nebo aby maso bylo napůl ve vodě
Koření podle chuti, to by asi taky šlo
Zaprášit hladkou moukou,michat,podlevat a nechat mouku pozvolna měnit na jemnou omáčku, tohle mi problémy dělá, asi tam tý mouky dávám moc a špatně to míchám, mám tam cucky
Trochu staré mi to připadá, když k vůli ekonomice píšou místo másla margarýn, nebo jinde solamyl a jiné sra*ky. Přímo je to tam tak psáno k vůli úsporám. Na to já prdím. Zdraví mám jen jedno a zrovna tohle je pro mě překážkou vařit s chemie (IBD).
Ale třeba recepty na bábovky a tak jsou tam bezproblémové. Pro mě i nejjednodužší a už se několikrát povedly.
Potřebuji manuál ve stylu:
Vezmu hrnec, naleju vodu, zapálím pod ním plyn, až vře voda, tak ponořím sáček rýže, stáhnu plyn, vařím sáček rýže 15 minut, vytáhnu po 15ti minutách sáček s reží, rozbalím a nasypu na talíř, atd...
Nějak takto.
gumídku, vařím rýži stejně, a i když jí nemám v oblibě, tak si jí tak 2x do roka udělám.
V tom pytlíku mi vyhovuje, rýže nemá být sypká, má držet pohromadě.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.