Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak na ochuceny olej?

Od: aja1946® odpovědí: 4 změna:
Občas si naložím do oleje nějaké bylinky. Teď bych ráda zkusila feferonku, může být čerstvá, sušenou jsem nesehnal, Dík.

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


5x

Cokoli se dá naložit i čerstvé, papričku nevyjímaje. Rozkrájet na proužky, dobře odstranit semínka, opláchnout a osušit (nic mokrého by do oleje nemělo přijít). Jednu si můžete v lahvi nechat celou "na parádu".

 

liska5

2x

Do oleje dávám bylinky, a jedině suché. Ta voda v tom vadí. Takový měsíček, okvětní lístky, mám v oleji dlouho, měsíc určitě, a ještě občas protřepávám. Pak je slitý olej oranžový, čirý a má v sobě léčivé látky. U potravin to bude podobně, možná bude louhovací doba kratší. Sušené feferonky mohou mít v kořenářské prodejně i ve zdravé výživě. Doma nějaké mám, ale dát je do oleje mne nenapadlo.

 


0x
Ochucený olej si doma nedělám , ale dělám si ochucený ocet . Použiji jablečný ocet - 350 ml a do něj dám jednu feferonku , dvě sušená cherry rajčata a dva stroužky česneku (trochu rozmačkaný). Nechám to jeden týden macerovat a každý den s tím zatřepu . Poté scedím , dám do láhve a používám na ochucení salátů . Zkoušel jsem i jednu bylinkovou verzi , kdy jsem do toho octu dal tři natě česnáčku a po týdnu byla vynikající zálivka *mňam*

Děkuji za radu. Koupila jsem si u Asiatů rýžový ocet a do toho vyzkouším naložit a ocet ochutit. Určitě to bude bezva.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]