Nejste přihlášen/a.
Já bych nekupovala sadu. Já bych začala papiňákem, tlakovým hrncem. Pro jednu osobu menším, s nepřilnavým povrchem uvnitř. Dá se v něm vařit pomalu, rychle i bez poklice. odkaz Pak bych se zastavila v IKEA pro menší kastrolek s dlouhou rukojetí a skleněnou pokličkou. Je nerezový, nepřipaluje se v něm a slouží mi už několik let. A v IKEA bych se podívala na pánve. Klidně sadu dvou. Jedna menší a jedna větší. Pozor, nikdy je horké nedát pod studenou vodu nebo podklad. Vyboulí se dno. Sadu hrnců v IKEA, poměrně kvalitních tam také najdete. A naběračky a vařečky a lopatky z umělé hmoty, aby nepoškrábaly papiňák a pánve. A tam také zapékací misky nebo pekáčky. Tak bych to udělala já.
Cena papiňáku je vyšší, ale zase nemusíte kupovat více hrnců. Klidně v něm, bez poklice, uvaříte špagety.
Já nejdřív koukám, jestli jsou na indukci. Je fajn, že ty staré dobré černé litinové s modrým vnitřkem /kastroly, hrnce a pekáče/ fungují i na indukci a stále se prodávají. Prostě nadčasové. Někdo zmiňuje Teskomu a Kolimax. Tak to raději Teskomu. Jinak doma mám i něco od Zeptera a kastrolek Banquet. Taky solidní.
Nejleplší je tzv. "hrnečku vař". Osobní zkušenost nemám, znám pouze z doslechu z pohádek. Ale byl by dobrý, jen ho včas zastavit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.