Nejste přihlášen/a.
Z dravím, pečete někdo velikonočního zajíčka? Já mám formu léta, myslím jsem ji ani nikdy nevyzkoušela a tedˇ koukám, že je dvoudílná. Beránek bývá jen jeden díl. Tak do té hlubší půlky dám těsto a přiklopím? Přece nedám těsto do obou, upeču a pak slepím? to je asi blbost... Těsto nebude kynuté, spíš tohle
www.ceskevelikonoce.cz/velikonocni-zajicek/#Peceny_velikonocni_zajicek_s_orechy
Budu ráda za Vaše zkušenosti
Těsto dáte do té hlubší "půlky" a při pečení těsto nakyne a zaplní se druhý díl zajíčka. Mám takovou kameninovou na beránka po babičce a nikdy nevím, kolik zadělat.
Mám podobného beránka asi jako maky. Zaplním těstem tu hlubší část, přiklopím a během pečení se těsto rozepne až k tomu víku (pozor při vymazávání a vysypávání na ty drsné světlé plochy, ty musí zůstat čisté). Dělám těsto z hrubé mouky a nakypří ho sníh z bílků. Do jenoho beránka se vejde toto těsto:14dkg másla 14dkg moučkového cukru a 8 žloutků- to třeme asi 30 min. do vyšlehané hmoty 28dkg hrubé mouky , 24 dkg kandovaného ovoce s ořechy a, kůra z citronu a sníh z 8 bílků. Peču na 160-170°C asi 50 min. Jelikož je zajíček menší zbytek těsta bych upekla jen v nějaké formičce. Druhý den upečené zvíře (dostatečně vychladlé) poliju čokoládou.
Nechybí něco? Hm tady nevím, ale já mám plechové dvojdílné formy.Ty jsou k sobě přidržovány kousky dalších plecohových svorek. Na hlavě a na zádi pak jsou vertikální svěrky zvaru Y. Na těch stojí v troubě.Těsto liji do cca 2/3 a super.
U techto kameninových žádé svorky nejsou.Nebo se nedochovaly, žádné nemám. Forma se musí pořádně vymazat a vysypat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.