Nejste přihlášen/a.
Je to na uskladnění špatně upraveno. Česnek si pěstuji sama a kořínky po sklizni ostříhám nůžkami tak, aby jejich zbytky na česnekové paličce zůstaly. Tohle je vybrané až dovnitř, proto se nedivím, že se to kazí. Druhá věc je správné uskladnění. Chladno, průvan vzduchu. Česnek mám ve starém košíčku v komoře s celoročně pootevřeným oknem.
Váš česnek je jinak pěkný na pohled. Zkuste stroužky oddělit od sebe, je možné, že nebudou plísní zasaženy. Pak je nechat v chladu. Myslím, že vyhazovat hned všechno je zbytečné. Pokud stroužek oloupete, jistě uvidíte, jak na tom je. A podle toho pak buď použít, nebo vyhodit. To je až poslední možnost. Jaga.
Fofrem bych všechno rozloupala. Může být hodně stroužků zdravých, tady je nejdřív plísní chycený ten spodek. Zdravé stroužky opláchněte horkou vodou a rozmixujte asi s třetinou jejich váhového množství soli a dejte do skleniček a do ledny. Jestli máte obavy, tak soli v pastě 50%. Upotřebíte do polévek, bramboráků a na potírání či na nakládání masa.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.