Nejste přihlášen/a.
Zdravím a přicházím s dotazem. V dnešní době se dost často prodává maso zatavené v igelitové folii. Je možné to v této folii vařit? Nebo je nutné ho vyjmout a vařit jen tak ve vodě? Jde mi především o uzené maso. Díky.
Nechápu, jak chcete vařit maso s igelitem. Pokud jej budete vařit samotné ve vodě, budete mít dobrou uzenou polévku. Když přidáte zeleninu a kroupy. Když budete vařit v igelitu, budete mít polévku igelitovou. Dovedete si představit tu chut?
To byste mohla i péct kuře nebo kachnu v igelitu, také jsou v něm tito ptáci balení. Je ale pravda, že známá pekla kuře, sice bez obalu, ale neprohlédla ho ani neoprala a uvnitř nechala ten igelitový pytlíček s drůbky. Smrdělo to prý děsně. Ovšem, ne každá kuchařka je dobrá, některá je jen "kuchta." Jaga.
Z plastu určite vybrat. Mne sa osvedčilo varit údené v pare. Mäso dám do tlakového hrca, nie je ponorené vo vode ale leží na (neviem , ako sa to volá, ale ohrievajú sa na tom parené buchty). Je po uvarení oveľa chutnejšie a štavnatejšie. A na polievku vývar? Záleží od koho to mäso kúpite. Ale ten vývar z mäsa, kúpeného v nejakom veľkoretazci, by som určite do seba nedával. Stačí ochutnat, čo z toho mäsa do tej trocha vody vytečie.
Myslíte Sous-Vide? chefshop.cz/...
My kdysi na návštěvě u přátel v cizině takhle uvařené maso ochutnali, mě to nijak neohromilo.
Vyndala bych ho a uvařila tak, jak jsme zvyklí.
Tak to je škoda. Asi teda bylo maso špatně ochucené kuchařem, nebo to neuměl. On se musí také udržet určitý postup. Já teda tak maso dělám, hlavně vepřový bůček, který pak ještě griluji a je to fakt moc dobré. Nebo jenom jiné vepřové, předem naložené a pak klidně studené krájet na plátky, jako studenou večeři. Ale musí být v dobré marinádě. Maso se právě touto metodou dělá hodně pomalu a tak vtáhne všechny vůně a je štavnaté.
Uzené maso je mnohem lepší vařit ve vodě. Jestli vám nejde i o polévku, pak s trochou vody v papiňáku s česnekem, cibulí a 2 kuličky nového koření. Ale třeba uzená křidélka nebo paličky mám ráda: trocha vody se zeleninou v papiňáku, pařáček na knedlíky a křidélka na pařáček, 20minut. Jsou pak samá chut, nevyluhují se.
Hned na začátku píšeš nesmysl který celou otázku degraduje. Maso rozhodně není zatavené v igelitu, spíše v polyetylénu nebo něčem vekmi podobném. Není to hraní se slovíčky, igelit = PVC které obsahuje karcinogenní látky a NESMÍ přicházet do styku s potravinama. Kdežto polyetylén je v podstatě velmi čistý plast, o tom svědčí i to že při hoření neuvolňuje žádné jedovaté smradíky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.