Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Gratinování brambor

Od: sarkina® odpovědí: 10 změna:

Ptám se. Když vaříte zapékané brambory - gratinované se šlehačkou, loupete je pokaždé? Nebo jste je už dělali i z neloupaných?

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Malé brambúrky peěené ve slupce a zakysaná smetana.Nirvána

 


1x

Loupu je a dělám takto ... Ty neloupané jsou dle mého názoru pouhá lenost, nikoliv móda.


Osobně to za lenost nepovažuji . Já jím čisté brambory vždy se slupkou , protože mi to zkrátka chutná...

Mám stejný názor,a móda to určitě taky není protože to dělali už naši předkové

Naši předkové dávali neloupaný brambory jenom do chlívku prasátkům.

To se vám ta slupka, sežvejkaná v puse opravdu chutná? Nevěřím.

 


1x

Gratinované brambory je mňamka. Oloupat a použít. Neoloupané bych je před mnoha lety předložila tak nanejvýš našemu Karlovi. A Karel býval každoročně náš čuník. To jméno už byla tradice.

Pokud máte doma taky Karla a vaříte pro něj, pak není třeba brambory loupat. Karel sežere všechno. Pokud jste ale schopná uvařit oběd pro lidi, tak jedině oloupané. Lidé nejsou čuníci a slupky jim jen těžko pošmakují. Jaga.

@babajaga - Jste skvělá

Tahle " móda " vznikla kdesi v Americe, právě proto, že jeden líný kuchař nechtěl brambory loupat.

 

jituska

0x

Já je mým klukum ani neperu. Mají je rádi i s hlínou.

To maji teda zvlastni chute.

Jitko,dobrý

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]