Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

V čem je nejlepší péct kuře?

Od: mcgyver® odpovědí: 16 změna:
V čem je nejlepší péct kuře? Četl jsem prý pekáč s roštem nebo mřížkou, ale jaký materiál? Nebo by byl lepší pekáč na pečení kuřete s trnem, ale zase jaký materiál? V čem by to pečení bylo nejchutnější a nejzdravější? Poraďte.

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Většina gastroprovozu používá vše v nerezu.

Antibakteriální materiál a nepřenáší působením kyselin z jídla látky, které by ovlivńovali chut nebo netvoří galvanický článek jako výrobky z mědi.

gumidoff
Doma bude po ruce litinový pekáč

 


3x

Já si ho peču v remosce mirne podlite a je vynikající: Vzhledem k tomu, ze jsem sama, kupuji malé francouzské,

Dobre, ale drahe, i jeden clivek udela vice jidel z jednoho do zasoby

 


3x

V litinovém pekáči, tzv. brutvaně.

finesio.cz/...


Taky jsem po tom na internetu koukal, ale nebude to kuře tou litinou nějak načuchlé?
Vůbec ne, taky v takovém pekáči peču.

Ta litina má benefit rovnoměrného prohřátí a stabilní teploty.

Nic nenačichá.

 

 


3x

Na chalupě pečeme v remosce, doma v litinovém pekáči a na bramborách. Na dno brambory, na ně kuře na čtvrtky a pečeme. V obojím je upečené kuře výborné.

 

tj

2x
My pečeme většinou tak 4 stehna ve skleněném pekáči z varného skla s poklopem. Nejprve se podleje vodou tak 2 cm hladina, pak se osolí kuře i voda, přidá se koření na kuře, přiklopí se a dá se na 180 stupňů na 60 min. Poté se víko odklopí a peče se dalších 45 min. a každých 5-10 minut se chodí polévat tou vodou s kořením a výpekem. Voda se postupně vyváří a zbyde jí tak 0,5 cm, ale je to už takový výborný sos. Výsledek je dokonale křehké maso plné štávy a chuti s kůží, která připomíná svojí lehce nahnědlou barvou a křupavostí tak trochu chips. Vlastně ta kůže je na tom pak to nejlepší.

 


1x

Péci kuře? V čemkoliv. Ve skle, v keramice, na starém talíři, v plechu, v nerezu, ve smaltu-v troubě, v remosce. Podlité, nepodlité, na roštu, na otáčivém roštu, kořeněné, pokmínované, na másle, s proužky špeku, bez ničeho, až pustí štávu, pak štětečkem přetírat. V kastrolku, troška teplého oleje s kořením. Celé, rozpůlené, rozporcované, rozčtvrtcené. Moje maminka měla malý, otáčivý gril, který dala do pekáčku s nakrájenými syrovými bramborami. Natřela olejem s kořením, šoupla do trouby a občas grilem otočila. Štáva z kuřete kapala na brambory. Já, když nás byla plná chalupa, jsem kuře pekla také tak nebo ho rozřízla vejpůl, na plechu brambory a půlky kuřete na nich. Teď, když jím mnohem méně, tak kousky kuřete, čtvrtky, křidélka nebo hrudníky do zapékací misky. Někdy na dno zelí, někdy brambory+kousky mrkve+ žampiony+maličké cibulky. Podle chuti a nálady. Někdy kořeněné. Troubu na 180°C cca 50 minut, pak zesílím a dopeču do barvičky. Kuře 100x jinak.

26.02.23 07:50
etana*

Se zelím a bramborami (a cibulí na půlky) upečené v pekáčku jsou kusy kuřete dokonalé. Pamatuji starý kuchařský sešit, jmenoval se právě Kuře 100x jinak a byly v něm moc dobré recepty.

Já mám litinový pekáč s modrým smaltem a v tom dělám vše, tazateli, ale v podstatě to není to nejdůležitější, zpackat lze i v luxusním drahém superpekáči.

Kdysi jsem také pekla celé kuře na hlubokém talíři. Jen talíř vymaštěný. A pak štětečkem natírala tím, co pustilo. Mám pocit, že tohle bylo nejdietnější. A bezva, když jsou čerstvé houby: na kolečka brambory, na to cibuli na kolečka, houby, klidně celékloboučky a na ně díly kuřete. Dobrota. Není potřeba kuře přikrývat nebo podlévat. Zbytečné.

 


1x

Ve skleněném pekáčku.

 


Také jsem koukal po tomto, ale ta kvalita Orion mě teda moc nepřesvědčuje zatím
oriondomacipotreby.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]