Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Zdravé recepty na buchty nebo bábovky

Od: orisek odpovědí: 13 změna:
Dobrý den
Každou neděli ( pokud to jde) děláme nějakou bábovku, perník nebo buchtu. Snažím se snížit hmotnost, ale nevím jestli stačí dát o pár gramů cukru méně. Neznáte nějaký recept třeba bez cukru? Nebo kde by se používal med? Máme omezené možnosti žádnou stévii nebo umělý sladidlo doma nemáme.

 

 

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

spu

8x

Každá buchta je zbytečně přeslazená. Vždy dávám minimálně o půlku míń cukru, než je v receptu.

 


6x
Zdrave to nikdy nebude. Ziadna vlaknina, samy cukor. Nejedzte to.

 


5x

Zkuste třeba tohle:


Nebo těsto na základě: 2 vejce, 2 banány, bílý jogurt, ovesné vločky a rozinky nebo med nebo jiné sušené ovoce (nakrájené švestky, meduňky), kypřící prášek

Nebo vyměňte banány za jablka (pak není potřeba jogurt)

Rozmixujte to, dejte do pekáče a na to ovoce.

Nebo nedávejte jogurt, udělejte těsto hustší a udělejte sušenky. Nebo tvarohový koláč: dejte to na dno, přidejte maliny/jahody/borůvky/strohané jablka a navrh dejte tvaroh s vajíčkem.

Čokoládový nepečnený koláč:

Uděláte 100% čokoládu - rozpuštěné kakaové máslo s kakaovým práškem - 200 g, přidáte plechovku kokosového mléka, rozinky, přisypáváte ovesné vločky dokud nebude těsto tužší. Nakonec namačkáte do pekáče vyloženém pečícím papírem, namačkáte tam něco jako oříšky, borůvky, maliny, jahody, ...

 

ben®

4x

Dobrý den, pokud by Vám šlo jen o ten cukr, tak vězte, že lze vyrobit suchý perník (na plech, bez náplně) zcela bez přítomnosti cukru. Byl to sobotní zákusek v nemocnici (a jak chutnal, když nic jiného nebylo ). Otázkou je, proč takto týrat sebe a rodinu. To už raději normální bábovku a nesníst ji na posezení (naučit se sladké dávkovat, mít vůli a zítra je taky den). Zdravím!

 


3x
Ak chcete schudnut, tak namiesto pecenia chodte von na aspon 10km prechadzku rychlym tempom.

 

liska5

2x

Když už sladké, tak různé ořechy a sušené ovoce, švestky, meruňky, fíky, datle..Ke kafi stačí jen pár kousků toho suš.ovoce a hrstička .mandlí.. Má to cukr, ale přírodní a ne rafinovaný a hlavně obsahuje to hodně minerálů, co v bábovce nejsou. Bábovka jsou prázdné kalorie. Mně chutná ke kávě kompromis: dobrý zrníčkový hleba s máslem natřený povidlama.

liska5

Tuhle byla v telce slečna, která vyrábí nepečené veganské cukroví bezlepkové. Různé košíčky, kuličky a trubičky. Hlavně to byly různé mleté a sekané ořechy nebo kokos slepené pastou z datlí, či jiného ovoce. Někde poleva z hořké čkoklády, jinde z karobu. Původně chtěla zdravé mlsání pro sebe a nakonec se rozhodla to vyrábět sama. Má firmu tuším někde ve vých.Čechách, tak kolem Náchoda/?/

 

tebi

2x
Souhlasím s Benem - jezte ,co je vám milé, ale pidi porce. Zbytek koláče nechte rodině. Ráno snídám trochu něčeho, v poledne oběd, menší porce, svačinu mám rohlík s něčím, nebo polévku, večeři večer v 10 sním co chci. A celý den jsem v práci v pohybu - vaha jde pomalu dolů - prostě jíst méně než vydám, to je celé.

 


2x

Používám ořechové mouky. Dávám hodně ovoce. Pokud je v receptu 10 dkg cukru, tak dám jen třetinu a pokud se mi zdá těsto málo sladký, tak přidám třeba datlový / čekankový, agáve apod./ sirup, ale zas jen třeba lžíci, víc ne.

Místo mouky a cukru zkuste třeba pečený tvaroh s ovocem, nebo ořechový cheesecake.

Klasickou mouku už téměř nepoužívám.

 

okolik

1x

Vyzkoušeno a mohu doporučit. Jáhly jsou zdravé . Příprava perníčku velice jednoduchá , úspěch zaručen. promíchala jsem brusinky a rozinkama a vlašáky. Právě ponesu do nemocnice.

Nepečený jáhlový /...

 

etana*

0x

to vypadá báječně, asi o víkendu vyzkouším.

Jen pro tazatelku - med i sušené ovoce jsou, co se týče cukru v podstatě to samé co cukr krystal, takže je třeba si při dietě dát i tohoto jen malý kousek. Ale představa, že se zbavím absolutně chuti na sladké jen tak z fleku je naivní. Nicméně cukr je návykový, takže když člověk překoná období abstáku, přestane pocitovat touhu se jím cpát.

Do normálních moučníků se může prakticky vždy dát méně cukru než je v receptech, na druhou stranu, to, že něco doma nemáte lze vyřešit tím, že to prostě koupíte.

Stévie není bez pachuti, ale lze si na to zvyknout. Čekankový sirup je projímavý, ale v buchtě se to ztratí.

 


0x

Zkuste místo cukru dát datle namočené ve vlažné vodě. Dělám řezy z mletého máku, skořice, datlí, ovesných vloček, ořechů, banán, trošku oleje, 2 vejce a lžičku sody a lžíci rumu. Poměr nemám, dělám od oka. Navrch rozpuštěnou čokoládu, nebo nic.Ale na netu se určitě recept najde.

 

jennifer

0x

recept nechte stejny, ale zkuste pouzit cekankovy sirup misto curku

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]