Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Namrzlé brambory

Od: delina® odpovědí: 6 změna:

Měla jsem v chladničce brambory / + 5-+8 oC/ zřejmě namrzly. Je bezpečné je normálně uvařit a sníst? Nasládlost mi nevadí. Jen jestli se nějak nestaly jedovaté.

 

 

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Zima poškodí brambor jen chutově!

 


2x
Mráz rozkládá škroby na jednoduché cukry. Proto jsou namrzlé brambory sladké. Určitě se to ale nestane při teplotách které uvádíš. Musely by opravdu zmrznout.

 

id

1x
Normálně je spotřebujte. Když necháte brambory 2-3 dny v pokojové teplotě, nasládlost hodně zmizí.

 


1x

Nejsou jedovaté, normálně spotřebujte, můžete udělat třeba bramborové placky s povidly.


doplněno 29.01.23 17:06:

@delina v pohodě snězte.


uvařila jsem ve slupce, a zapekla s vejcem a šunkou v troubě. Jen jestli to nějak nehýbe s jedovatým solaninem.

Solanin je jen v zelených částech rostliny, včetně hlíz, zelenajících na světle. Vařením se rozkládá.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]