Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jaké cukroví udělat ze zbylých bílků?

Od: mario® odpovědí: 17 změna:
Zdravím , z pečení cukroví mi zbylo cca 10 bílků . Máte nějaké rady , jaké cukroví udělat , abych to využil ? Krom pusinek a kokosek?
Děkuji , přeji krásný víkend a ještě lepší Vánoce

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Laskonky...?

 

jidloor

3x

Kremrole, makronky, indiánky, ... míchaná vajíčka, teda bílky, do polévky?

 


3x
U nás vyhrávají štafetky.

 


3x

Mám po matce recept na bílkovou roládu, dávaly se do ní lískové oříšky. Bylo to moc dobré cukroví. Ale musela bych pohledat, pokud o ten recept máte zájem.

Jinak poradím: před mnoha lety sestřenici na svatbě vařila paní, vynikající kuchařka. Obalila si řízky a před smažením jednu stranu řízku ponořila do rozšlehaných bílků. A tou namočenou stranou pak položila na pánev do rozpáleného omastku. Po usmažení této strany otočila a dál už smažila normálně. Druhou stranu řízku v bílcích už neobalovala. Bylo to hrozně chutné a takové nadýchané.

I když jsem tehdy byla jen zelený žabec, pamatuji si to dobře a dodnes dělám řízky s bílkem podle paní Šafaříkové. I když mezi námi už přes 40 let není. Jaga.


Zdravím , o recept určitě zájem mám a ty bílky na ten řízek musím ihned zkusit
Děkuji

Dalo mi to práci, ale našla. Celý život si říkám, jak si všechny dobré recepty přepíšu do knihy a místo toho mám pořád jen hromadu papírů.

ROLÁDA Z BÍLKŮ.

Asi 10 bílků /2 hořčičné sklenky/ ušlehat. Přidat celkem 25 dkg moučkového cukru. Ale: při konci šlehání dát cukru jen polovinu, druhou půlku až nakonec do ušlehaných bílků jen lehce zamíchat.

Zamíchat 10 dkg hladké mouky a 7 dkg lískových oříšků. Oříšky nemusí být nastrouhané najemno, spíš nasekané, pokud jsou občas maličko větší kousky, je to lepší.

Upéci na silně vymaštěném plechu, po vytažení slabě posypat moukou a vychladlé pomocí utěrky stočit do rolády. Plnit krémem dle chuti. Máme rádi čokoládový, k bílkům hezky barevně kontrastuje.

Pokud se Vám nechce stáčet roládu, může se ten obdélník po upečení rozpůlit, naplnit krémem, přiklopit druhým dílem a pak nakrájet na řezy. Dobrou chut. Jaga.


S těmi papíry to mám stejně . Děkuji

 


3x

Letos jsem poprvé zkusila ireceptar.cz/...

Zaprášilo se po nich u teď

 

liska5

3x

Dělávám bílkový biskupský chlebíček. Recept mám z 8 bílků, 20 dkg cukru, 14 polohr.mouky, 5 dkg másla, 5 čokolády a směs 30dkg posekaných ořechů a kand.ovoce, trošku rumu.

Do tuhého sněhu zašlehat mouku, rozetřené máslo s cukrem a čokoládou, nakonec lehce vmíchat směs ořechů a kand.ovoce. Pečeme ve formách na hřbet mírně 3/4 hodiny. Krájet druhý den.

18.12.22 15:18

 


2x

Kokosky (našlehané bílky, cukr, kokos)


doplněno 18.12.22 10:14:

Pardon, nějak jsem to přehlédla.

Zřejmě jste nečetla dotaz až do konce. Cituji: "abych to využil? Krom pusinek a kokosek?


To nevadí , kokosky a pusinky už právě mám

 

 

okolik

1x
Nizkosacharidová baklava? To mi připadá jako grog z tresti bez rumu. Znám baklavu z Řecka kde si ji o dovolené kupujeme a pokaždé plave v cukru a másle. Neumím si ani představit dietní formu.

 


Děkuji všem za rady , zkusím od každého něco

 

okolik

0x

Na ,, příště,,

Cukroví z bílků: /...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]