Nejste přihlášen/a.
Jednou jsem nastoupila do kupé ve vlaku, kde sedělo 5 babek. Byly v pohodě, povídaly si, smály se, těšily se z výletu. Začaly vařit a přišla řeč na guláš, na zahuštování. Množství cibule, tolik, kolik je masa a zahuštovat se nemusí, jíškou, chlebem, moukou ve vodě, nastrouhaným bramborem, škrobem. Byla jsem ráda, že už je moje stanice a já budu vystupovat. Ty milé babky se změnily na dračice a opravdu plivaly oheň. Na vašem místě bych udělala 2 druhy knedlíků, at vidí něco českého a pro jistotu nachystala i krajíčky chleba. A bez piva by to nešlo.
Recept na "pravý" Maďarský guláš asi tažko najdeme, lebo to by muselo
byt Maďarsko o veľkosti 1 dediny, aj tam by sa možno našiel rozdiel...
Tak isto si nedovolím vyslovit recept na pravé "bryndzové halušky", a to som ich
už veľa zjedol, na rozličných miestach.
V ČR mám rád bramborové knedliky + hocičo...
Ideální přílohou je čerstvý chléb nebo (v maďarských receptech uváděná) obdoba našich nudlí (mouka, vajíčko, sůl, mléko).
A co třeba připravit Maďarům typické české jídlo?
@louisa1 - presně tak, souhlas.
Když přijedeme k Maďarům, tak nám také neuvaří knedlo, vepřo, zelo
louisa1 - problém je, že ti Maďaři si ten svůj guláš u tazatelky (jak zde sama píše) objednali. Patrně nevěří české stravě nebo bez jistoty, že v cizině nepřijdou o svůj národní poklad, neopustí Maďarsko .
Hoďte tam zelí a říkejte tomu "segedin" - ty budou koukat jako Číńan na českou "čínu" .
Léta jsme jezdili k příbuzným mého muže do Maďarska.
Tam se vařil jejich typický, národní perkelt.
Podávali nám ho pokaždé s chlebem.
Tady je inspirační video.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.