Nejste přihlášen/a.
Dostali jsme celou šišku domácí tlačenky a i když se podělíme, nemáme šanci ji v nejbližších dnech zkonzumovat. Jak ji uchovat v kondici více dní?
Dávno, dávno tomu, když manželovi rodiče zabíjeli. Bylo tolik dobrot, že za pár dní už nebyla na nic chut.
Tlačenku jsme uchovávali dvěmi způsoby:
1/ nakrájet na plátky, zabalit, balíčky dát do mrazničky. Postupně vytahovat, ocet, cibule, špetka pepře...nemělo to chybu.
2/ hned při zabíjačce jsme už měli připravené vyvařené sklenice /nízké, ale se širokým vrchem/, kam se ještě horká tlačenka nalévala. Dobře očistit, uzavřít, sterilovat 2 dny za sebou po dobu 60 minut. Pak nechat ztuhnout. V zimě jen otevřít a vyklopit. Stejně tak jsme do sklenic zavářeli i sulc.
Oba způsoby byly dobré, nikdy se nám nic nezkazilo. A ta dobrota! Jaga.
Prosím o info, kolik je větší množství? Páč já kupuji v Lochenicích celou tlačenku, výbornou a váří 3,5-4 kg.
Dlouho nevydrží.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.