Nejste přihlášen/a.
Jde o to, že mixér je lepší než zuby a když použijete zuby, tak budete muset trávit větší kusy, což bude náročnější než to rozmixované. Rozdíl ale bude mini:
The loss of optimum fiber absorption isn’t a dealbreaker, though.
Nebo to berte takhle: nerozmixujete jablka --> sníte jich méně, rozmixujete jablka --> sníte jich více a nějaký mini rozdíl vlákniny je vyrovnaný (nebo spíš překonaný).
To ultramixované ovoce a zelenina se nedoporučuje u lidí s problémy střevní sliznice. Ta může být pro tak malé částice propustná. A dnes má mikrobiom v nerovnováze spousta lidí. Výsledkem jsou pak vyrážky, příp. autoimunitní reakce...
Vláknina je nerozpustná, nezmizí teplem, světlem ani oxidací. Jinak je to celulóza, stavební látka rostlin, Celula = buňka
Asi stačí nastrouhat, když jsou mizerné zuby. I najemno. Ale mixování jablek až do stadia tekutiny považuji za nevhodné a pro trávení nepřirozené.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.