Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Domácí kynuté buchty

Od: lenulakr® odpovědí: 10 změna:

Občas peču klasické kynuté buchty, peču je tak od mládí,pekla je tak mamka, teta, babička a nemají podle mě chybu. Včera jsem pekla s makem, ochucený byl výborně, ale o co mi jde. Dala jsem 2 buchty sousedce a : byly málo sladké, nemůže mák - žlučník nemá asi 30 let, jinak jí mák nevadí, momentálně je vcelku na svůj věk zdravá, tak pořád přemýšlí, co by jí mohlo být. Ona peče pořád takové vločkové a dost sladké řezy, tak není zvyklá na míň sladké. A teď: když zaděláváte těsto na buchty, dáváte do těsta cukr? Já jen trošku, aby vzešlo droždí,jinak ne. Pak vynikne náplň a mají tu správnou babičkovskou chut. Sladká je bábovka, dort, zákusek, ale buchty a klasické palačinky ne. Jak pečete vy? Dík.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Dělám to stejně, trochu posypu cukrem kvasnice, a navrch ještě trošku mouky a někdy přikápnu vodu a "zašmrncám" prstem umytým . Do těsta na buchty cukr nedávám nikdy, i když je v receptu uveden. Já vlastně cukr nedávám do žádných kynutých těst, kromě těch, co nemají žádnou náplň. Třeba do vánočky a mazance cukr dám, ale vždycky ubírám množství. Ale to dělám u každého moučníku a i u cukroví. Sadké jsou náplně a pak člověk ani necítí chut, jak je to všechno jenom sladké. A vždycky ale do všech těst dávám špetku soli a tu dávám i do sladkých krémů. Ta sůl zvýrazní chut, zrovna tak ale dávám špetku cukru do polévek, protože ten cukr zase naopak zvýrazní chut slaného.


Přesně, ta špětka soli vytáhne ze všeho sladkost. Muž měl těžkou cukrovku, tak jsem mu jablečný kompot trošku osolila a pak jen malinko sladidla. A byl sladký.

 

honzinek

3x

Jsem chlap, ale s kynutým si rozumím a peču rád. Za mě do těsta cukr a špetka soli. Těsto má být trochu sladké, ne fádní. To mi vůbec nechutná. Nezávisle na náplni. Ale je to můj názor a také dané tím, že nemáme doma rádi cokoli sypané moučkovým cukrem. Takže ta správná chut tam má být i bez toho nechutného cukrování navrchu.

A kolik cukru do těsta? Tak, aby to bylo...

 


1x

Také s cukrem jen do droždí nebo náplně. Vážně chcete měnit nebo pochybovat o receptu, který vyhovuje Vaší mamce, babičce, tetě, Vám, jen kvůli poznámce sousedky? Každý má jiné chutě, dělejte buchty, jak chutnají Vám. Pokud chcete sousedku hostit buchtami, z kterých bude nadšená, požádejte ji o její oblíbený recept.


Já peču hlavně,když mám jet za dětmi nebo oni sem. Kvůli sousedce nepeču, to jsem jí dala na ochutnání. Stejně jako můj chleba bych jí nedala. A žádný recept měnit nehodlám, přivezu k mladým plech buchet a když někdo zaváhá, nemá.

 

liska5

1x

Čerstvé kynuté pečivo někoho nadýmá nebo způsobuje pálení žáhy. A ten tlak v břiše pak je výsledek.


Tak má počkat, až buchty vychladnou. Moje by se daly jíst i třetí den, ale nejsou.

 


0x

Jo, já to sladim. Prostě mám v receptu 4 lžíce cukru, tak ty tam dám na ty kvasnice, krásně se v tom rozpustěj.


Já dělám všechno od oka, tak kvasnice jen trochu posypu cukrem a zaleju vlahým mlékem.

 


0x

Na půl kila mouky dávám od oka tak dvě polévkové lžíce cukru. Neměřím to, jen lehce odsypu z cukřenky . Také jsem měla jakýsi prastarý recept. Teď už ho všelijak obměňuji, ale to se týká spíš přidávání různých druhů mouky (vločky, pohanková...).

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]