Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Povlak na kvašeném zelí

Od: ma* odpovědí: 4 změna:

Je to vysrážená mléčná bílkovina či plíseň?


 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


2x

Podle mne je to normální křís, který se běžně na tomto zelí dělá asi každému. Nen to žádná nebezpečná plíseň. Můžete to sebrat a dolít převařenou a osolenou vodou, kterou necháte předem vystydnout. Ale zelí je v pořádku.

 


2x

Právě proto se na zelí dává plátýnko, to se zatěžká a když se jde zelí nabrat, tak se tím plátýnkem kvasinky seberou a plátýnko se vypláchne. A dolije se voda.

 


0x

Jasně plíseň - opatrně sebrat, vylít vodu nad zelím a doplnit převařenou vodou. Musíte zamezit přístupu vzduchu k hladnině nad zelím. Někdo dává utěrku, nebo víčko a hladinu až k víčku.

 


0x
Je to neskodny kris, ale pokud se mi to nekdy udelalo, pripadalo mi to nehezke, z vrchu jsem to odebrala, zeli zamckla prilila trochu prevarene vody se soli

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]