Nejste přihlášen/a.
Ahoj, sestra byla nakupovat v Polsku a dovezla mi 2 uzené makrely. Ví, že je mám ráda. Jsou bez hlav, mastnější, než naše a krásně voní uzením. Prostě ve srovnání s těmi našimi sucháči nebe a dudy.
Jednu jsem už nenasytně snědla, půl včera večer, půl teď ráno. A zbyla mi ta voňavá mastná kůže. Říkám si - to je škoda vyhodit, nešlo by to vyvařit na polévku? Nikdy jsem to nedělala, ale teď mě to napadlo. Vyvařit, přecedit /kostičky/, zavařit zeleninu, rýži nebo nudle, případně kapku zahustit jíškou.
Nejsem žádný bezdomovec, ale jsem šetrná hospodyně. Myslíte si, že by se z krásně voňavé kůže od uzené makrely dala vyvařit polévka? Pokud ne, dám to do koše a konec. Děkuji.
Nikdy mě podobný pokrm nenapadl, ale jak nám v peněženkách postupně přituhuje, asi využijeme víc věcí, které jsme dříve bez problémů vyhodili.
Makrely z Polska jsou výborné. Jejich kůže je ale to první, čeho se zbavuju. Konzumovat vyvařené mastné karcinogenní látky ze splodin při uzení rozhodně nehodlám.
Kdybychom počítali ve všem škodliviny, tak se nenajíme. Teď čtu knížku J.Jonáš, J.Kuchař - Tvoje strava je tvůj osud - a třeba běžná mouka, co má v sobě sajrajtu! Asi nejvíc jedů v živočichovi bývá v játrech a tuku.
Myslím, že se z toho Vašeho dá udělat polévka, co mívali v Ostravě u Neptuna /nahoře/. V ní byly kousky všech ryb, co zbyly na pekáči a do toho naředěného celodenního výpeku dali povařit nové koření, pepř, kousky kořenové zeleniny, paprik / i nakládaných/ a rajčat, možná lžíci kečupu a jedlé to bylo! Kdyby Vám pochybělo rybího masa, tak by to mohla zachránit nějaká rybí konzervička. No a máte 2-3 porce. Osolit nejlépe sardelovou pastou, to je jako takový rybí Masox.
Makrely miluji a máte pravdu v tom, že z Polska jsou úplně jiné chuti než ty, co se prodávají u nás. Také už jsem je jedla. Bohužel nemám možnost tam na nákupy jezdit, tenkrát jsem je dostala. Ale tu kůži bych teda na polévku nevařila. A to jsem také šetřivá osoba. Ta ryba není klasicky uzená, je asi tím umělým uzeným kouřem, samozřejmě postup výroby neznám, ale určitě to nedělají stejným způsobem, kterým byste si ji vyudila doma Vy.
Totak, díky, ale tam se já fakt nedostanu. Občas si koupím tu makrelu v nějakém supermarketu tady, protože na ni dostanu velkou chut a to znamená, že si moje tělo "žádá" .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.