Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Cim je zdrave sladit?

Od: lizza odpovědí: 28 změna:
Je zdeavejsi pouzivat bily cukr, med, xylithol nebo erythritol?

 

 

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Já jsem přesvědčená, že nejzdravější je bílý cukr. Ne že si do kafe nasypu celou cukřenku, zasypu koblihu ale s rozumem, nepřehánět. Ani "zdravé" ani "jedovaté" potraviny. Nic, žádný druh potraviny nepřehýnět! Všeho s mírou a s rozumem.

Bingo Ještě bych k cukru doplnil med.pokud je domácí a člověk jej může (nemá alergii nebo DM..)

 

27.09.22 17:43

2x

Stévií.

opc

Stévie to je úplná blbost. Vždyt to vůbec sladké není tak jak se to všude uvádí. Kdysi jsem si v zahradnictvi koupil v květináči stévií a nejen, že to v naších podmínkách příliš dobře nerostlo tak to vůbec sladké nebylo a nedalo se tím nic osladit.

Stévie se užívá ve formě sirupu , který se z rostlinky vyrábí . V životě jsem neslyšel o tom , že by někdo sladil čerstvou rostlinkou
opc

O sirupu ze stévie toho příliš nevím. Kdysi když jsem se stévií trochu zajímal tak jsem na více stránkách četl, že stačí dát nař. do čaje větvičku nebo několik listů stévie a to čaj osladí nebo, že se dá koupit i sušené listy stévie. Také prožvýkáním listů stévie by mělo cítit v ústech sladkost. To vše podle mých zkušenosti ale vůbec není pravda.

Stévie je běžně dostupná i ve formě tablet nebo prášku.

opc

Koupil jsem si kdysi stevií ve formě prášku a jmenovalo se to přímo Stevia, ale když jsem to pak trochu zkoumal tak jsem zjistil, že se stévií to nemá kromě toho náznu příliš společného. Podle složení se ukázalo, že přímo stévie by to mělo obsahovat ani cele 1% a zbytek bylo něco jiného. Obsahovalo to i složky které jsou označované jako pro diabetiky nevhodné. Protože to ani téměř vůbec nesladilo a tak jsem to nakonec vyhodil.

 


2x

Nejbezpečnější potravinou z uvedených je samosebou cukr.

 

michalverner

2x
Někdo tu radí med ačkoliv ani neví co chcete sladit.Nějak si nedovedu představit med v turecké kávě.
Co je zdravější?Zdravé je vše a zároveň nic.Záleží kolik se toho použije.Kolegyně díky nové módě také objevila kouzlo zdravé výživy a sleduje veškeré hodnoty u výrobků které konzumuje ačkoliv vlastně neví kolik čeho má sníst.Bohužel nyní trpí podvýživou,ale tvrdí že prý žije zdravě.

 


1x

Xylitol je teď považován za zázrak, ale má takovou mentolovou pachut. Já jsem pro cukr a med.

 


1x

Med (kvalitní)

hh
Nejzdravější ze všech zmíněných možností je vynechat sladidlo.

 

smode2

0x

Přinejhorším cukr, ale zdravější je bezpochyby vědomě nesladit ničím. Spotřeba cukru je v současnosti na vrcholu a nikdy v historii se tolik cukru neužívalo. Tedy pokud nebudete vědomě sladit ničím, i tak do těla dostanete ročně kila cukru navíc (průměrná spotřeba je nyní tuším 60kg cukru na osobu ročně), nebot ten je obsažen běžně i v pečivu, těstovinách, mléku, jogurtu, cereáliích atd..

Když byl člověk ještě sběrač a lovec, cukru měl jistě dost. Ostatní primáti ho mají ve stravě dost pořád.

 


0x

třtinovej cukr (chut) a med.

poslední dvě chemie neznám (xylithol nebo erythritol ... nebo ethylglykol... to budou asi lahůdky )


Xilitol je březový cukr . Žádnou chemii nečekejte
pckop1

Proč si někdo myslí, že hnědý cukr je třtinový.

pckop protože novináři! Neznají nioc a serýnkují se do všeho jako ti nejvetší znalci!

Xylitol (E 967) řečený dřevný cukr se vyrábí ze dřeva. A bez chemie to nejde ..

A nedávejte ho psovi. Zcepení ..

 


0x

Cukr je potravina.

Luční med jsou sušené zvratky hmyzu. Lesní med jsou sušené vyzvracené hmyzí exkrementy. Obé občas ochuceno nělakou plísní,případně botulotoxinem.

Ale já to všechno tak rád ..

 

jm

0x
Manželka miluje čekankový sirup

 

liska5

0x

Čekankový sirup, med, stevie...Podle toho, co. Někde stačí přidat posekané sušené ovoce / švestky, fíky, datle, meruňky, rozinky,.../

liska5

Kafe nesladím, tak si ho ničím nepokazím. A sirupy dělám z hnědého třtinového. Líp to vypadá.

 

 


0x
Xylitol jsem po prvnim ochutnani vyhodila, zkazil mi kafe, med se tam nehodi, stevie mi ho taky kazi, takze v kafi snesu Irbis aspartam a jinde pouzivam hnedy cukr.

Svého času jsem měl hejno medu od tehdejšího kolegy, Nikdo doma jej nepoužíval, tak jsekm zkusmo osladil kafe,normálního českého turka. stejné jako cukrem.Když jsem nabídl návštěvě-blbě koukali ale nakonec to zkusili-taky si pomlaskávali a necítili rozdíl kafe s cukrem a kafe s medem. Velmi málo lidí rozezná tyto drobné rozdíly.

 


0x

kamarádce říkal doktor, ke kterému chodila kvůli hubnutí, že když už sladit, tak jedině stévií... jinak pokud člověk nemusí hubnout, hlasovala bych pro med, to je asi nejzdravější sladidlo, ale třeba do kafe mi nechutná... čekankový sirup jsem zkusila, prý je zdravý, ale připadá mi že sladí málo...

dada*

já nesladím vůbec, je to návyk a když chci tak čekankové sladidlo,d

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]