Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
o víkendu pojedeme na návštěvu, kde jsou 2 báječné blonďaté "čertice", 6 a 7 let. Ráda bych pro ně něco upekla. Vařím dobře a ráda, v pečení jsem ale poněkud slabší. Nejlépe zvládám štrúdl, buchty "honzovky", vánočku, piškot s ovocem, a jiné málo pracné buchty.
Poraďte mi, prosím, nějaký pěkný recept na zákusky. Aby to bylo:
1/ na pohled pěkné, udělalo to radost
2/ bez přítomnosti alkoholu /žádný rum do krému/
3/ ne moc pracné a složité
Děkuji za nápady. Jaga.
Tak na to je nejlepší Láďa Hruška . Třeba toto ireceptar.cz/... by mohlo vaše požadavky splňovat.
No to je, panečku, pěkný recept. Těsto se nespálí, krém se nesrazí, ráda vyzkouším. Dík. Jaga.
Na obrázku vidím, že je možno obalit i v rozsekaných oříšcích.
Jen je mi divné - banán má být mezi dvěma piškoty. A já u toho špejlíku vidím na konci banán bez piškotu. Tak kdo ví, to se ale už časem vychytá.
Ono bude někde na netu ke shlédnutí i to původní video, improvizace se asi připouští . Osobně si myslím, že ten piškot bude praskat při propichování špejlí.
Tohle děláme. Musí se to nechat rozležet, aby piškoty natáhly vlhkost z banánu. Nenechat dlouho, za týden je to uvnitř plesnivé.
Hlásím, že se mi to povedlo! Původně jsem nechtěla dávat piškoty, ale samotný banán z párátka padal. Dala jsem jen jeden piškot dolů. Mám piškoty ze dvou sáčků. Do piškotů připečených až lehce dohněda se zapichovalo špatně, do bledých velmi dobře. V sekaných ořeších jsem to neobalovala, jen na párátku ve vodorovné poloze posypala.
To budou děcka koukat! Ale obligátní a i zde zmiňované vánočky se v dalších dnech dočkají. Vždycky mizí hodně rychle.
Bublanina s ovocem. Namíchat jahody, maliny, ostružiny, borůvky. Jeden plech na jednu krátkou návštěvu.
Lžícová bublanina. 16 lžic polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, 12 lžic moučkového cukru (stačí i polovina), 8 lžic rozpuštěného másla nebo oleje, 6 lžic mléka, 3 vejce. Vše promíchat, nalít do pekáče. Nahoru ovoce (nešetřit). Péct pomalu cca 30 minut. Rychlé a hlavně dobré.
Tróč - kynuté těsto na to ovoce a posypka. Když tam dáte místo ovoce mak nebo tvaroh je z teho podstatě frgál.
Ještě z děctví si pamatuju, že stařenka udělala klasický piškot. Ten rozřízla mezi dvě vrstvy dala marmeládu (nebo jak se tomu dneska musí říkat Džem, protože nebyl z citrusů), na to z bílků krém a navrch strouhanou čokoládou. Mňam
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.