Nejste přihlášen/a.
Krásné poledne,
mám dotaz. Chystám se péct ovocnou bublaninu, mám dva druhy kypřících prášků do pečiva. Značkovou Vitanu balení 5ks která je prošlá od konce minulého roku a potom Tesco co jsem kupoval minulý týden. Ale z toho od Tesca jsem dělal cuketový nákyp a vůbec mi teda nevzešel, zůstal takovej tenkej mrzáckej skoro jako kdybych tam ten prášek nedal.
Mohu teda zkusit použít ten s prošlou minimální trvanlivostí, bude funkční?
Děkuji.
Použila jsem v životě i několik let prošlý a nebylo to poznat. Problém bude asi jinde. Doporučuje se vmíchat ho ke konci. Asi tak že se nejdřív promísí s částí mouky a pak se zapracuje, než to půjde do trouby. Těsto s práškem do pečiva by tedy nemělo dlouho stát. Asi že by jeho účinek vyprchal/?/
Dříve snad ani žádné záruky nebyly a pokud ano, lidé je nesledovali. Dneska je doba použitelnosti všude a na všem, třeba i u drogistického zboží, které se nejí.
Myslím, že bude lepší ten starý prášek. Na dobu spotřeby zapomeňte. Čím je výrobek novější, tím větší šunt to obvykle bývá a za víc peněz. Mám podobné zkušenosti. A pokud něco není nahnilé, plesnivé, či nafouklé, ale má to normální konzistenci a vůni, použiju všechno. A jsem pořád ještě živá. Kam bych přišla vyhazovat prošlé věci. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.