Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ryzova nebo ovesna kase

Od: lisia odpovědí: 11 změna:
Je lepsi snidat ryzovou nebo ovesnou kasi? Ryzova mi chutna vic, ale v ovesne je zase vic vlakniny

 

 

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x
Střídat, nebo míchat...

 


3x

Není potřeba to tak prožívat a také jíst stále jedno a totéž. Můžu dát nevyžádaný recept? Na pánev ovesné vločky-opražit s malou lžičkou cukru. Odstavit a do horkého přidat oříšek másla, slunečnicová semínka, oříšky, sezam, rozinky, strouhaný kokos, sušené ovoce vítáno. Smíchat, nechat vychladnout a uložit do dózy. Konzumuje se jen tak, s mlékem, s jogurtem, se zakysanou.

 


2x
Z nutričního hlediska je vítěz ovesná kaše. Zabruste na stránky kulturistů, ti to jedí po kýblech a mají dobré recepty. Já si oblíbil 2 druhy.
"Kaši" do lednice večer před - do misky/sklenice 30g celých vloček, přidat jogurt a mléko, k tomu nějaké zrní (slunečnice např) a drobné ovoce (maliny, borůvky), zamíchat a nechat to přes noc v lednici. Do rána je z toho dobrej výživnej maglajz. Záleží na poměru mléko/jogurt vločky, jestli to poteče, nebo v tom bude lžíce stát.
Druhý recept je shake. 30g vloček, rozmixovat na jemno + 200 ml mléka, to je základ, pak už podle chuti a lednice - banán, maliny, borůvky, protein. prášek. Můj nej je s 1 velkým sladkým banánem a 50 g malin.

 

ben®

1x
Dobrý den, ovesna - viz různé ranní vločkove směsi. Zdravím!
doplněno 01.07.22 11:25: Ovesne vločky = vláknina = skvěle ranní vyměšování.

 


0x
Nedovedu si představit snídat stále jednu kaši. I kdyby byly dvě a střídaly se. Po týdnu, nejpozději po dvou, bych asi skončil u Chocholouška
motyl*

to já zase jooo, klidně to dokážu jíst celodenně celý dny , vůbec jsem neznala možnost jíst kaše (u nás se na to koukalo jako na jídlo pro nákou havět) a tak jsem vděčná za "příspěvky o kaších" a děkuju za ně všem přispěvatelům!

liska5

Kaše střídám a kombinuji - vločky, jáhly, kroupy, pohanka, quinoa a k tomu ořechy, chia semínka, dýňová s. mandle, sušené ovoce veho druhu v sojovém nápoji nebo mléce... Určitě 3x týdně si nějakou udělám. Kde že je kaše pro havět?

I naslano jde. Namočit přes noc smíchanou červ.čočku 3 díly a pohanku 1 díl . bob. list, česnek, majoránku a pár min. povařit a sypat smaž.cibulkou.

motyl*

liško prosím, neznáte bulgur? četla jsem před pár dny že se dá jíst i jen namočený...je to pravda?

liska5

Je to tvrdá obroušená pšenice a zalitím ji nezměknete. Bulgur se vaří, jako rýže / možná trochu kratší dobu/ a místo rýže ji používám. Mně chutná víc jak rýže.

Co se zalije a po chvíli nabude a změkne je kuskus! To je v podstatě semolinová těstovina - drobné kuličky též z tvrdé pšenice. Je to takové blátivější a mně moc nechutná..

Já to mám přesně naopak. Mně v pracovní týden stačí střídat 2 snídaně. Přesně vím, co budu jíst, že mi to chutná, nebudu mít potom hlad. Když jsem vypravoval děti do školy, tak naopak to mě málem přivedlo k Chocholouškovi. Pořád vymýšlet nové snídaně a svačiny.

 

fram

0x

Přidám recept na historickou pikantní kaši:

Stejný díl ovesných vloček a pohanky namoč - min na 1/2 hodiny - do osolené studené vody.

Nadrobno nakrájej cibuli - 1/2 na kastrůlek - a ZÁZVOR ČERSTVÝ asi 1/3 objemu cibule - rovněž nakrájej nadrobno. Na oleji (másle) dej orestovat - zesklovatět - a přidej do vařící se kaše. Povař 10 minut a ještě nech stát - (docházet pod pojkličkou) do pojídatelné teploty.

K tomu navař slabou zrnkovou kávu v objemu 350 ml.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]