Nejste přihlášen/a.
Protože vy tam máte chlór. Prostě natočíte vodu - a šup s tím do mražáku.
Hospodskej je chytřejší - natočí vodu, počká, až vyprchá plyn a pak to šoupne zmrazit.
"Ája" nic nezkazí, když tu vodu nechá chvíli stát. Ve vodě jsou i jiné plyny než chlór, například radon. Haiawata s Dieslem tady do mě kopete a apřitom jste ani jeden ještě neměli čas tu radu vůbec zkusit!
Chlór vyprchá z vody již při napouštění do sklenice či nádobky na led! Takže chlórem to není!
Dle mne je to tím, že led není z chladničky doma tak hluboce zamražený jako z výrobníku ledu, navíc hraje i roli vstupní teplota nápoje-v restauraci jsou víc, pocitově víc studené než doma takže i toto může hrát onu roli!
Protože v restauraci dávají led do chladného nápoje, zatímco vy si to doma dáte do teplého čaje.
Zdravím.
Svou roli jistě hraje i teplota ledu, byt jeho měrná tepelná kapacita je proti vodě poloviční...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.