Nejste přihlášen/a.
Zdravím lidi, vařili jste někdo domácí šunku? Jde to a je dobrá? A co koření? A prý je víc šunkovarů, nejlepší snad ty staré, co nejsou k sehnání . Tak čau a dík za odpověď
Pokud člověk dodrží recepturu a hlavně teplotu úpravy tak je vcelku jedno jaký šunkovar je a šunka je vynikající, mohu jen doporučit.Jen se omlouvám, ale vlastní recepturu nedám.
Mohu pouze uvést, že koření při výrobě šunky nepoužívám, neosvědčilo se to ani mnoha pokusy.
Domácí šunka byla bezvadná, dávali jsme tam králičí maso. Koření žádné, jenom sůl. Jenom si vzpomínám, že se nám občas rozsypávala při krájení.
Mám doma ten první šunkovar, je ještě v krabici, párkrát použitý, mohu ho levně nabídnout. Když jsme přestali chovat králíky, přestala i šunka. Jaga.
Přátelům v zahraničí jsme přivezli tento šunkovar kasa.cz/...
Maso se vkládá do mikrotenového sáčku, nemá tedy kudy vytéct. Hned první pokus s vařenou šunkou se podařil, za tři dny byla snězena.
Mám přesně stejný jako bruno2, šunku jsem zatím vařil 3x (mám ho jen krátce), buď z vepřového plecka nebo kuřecích stehen (vykostěných, hehe). S kořením zatím moc neexperimentuju, na kilo masa dávám 25g pragandy a něco nepálivé papriky (ani ne tak kvůli chuti jako kvůli vzhledu, dělá to kolem masa takové pěkné červené rámečky). Dětem víc chutná ta vepřová, to kuře je takové dost plané. Když jsem donesl vzorky do práce, všichni najednou začali shánět šunkovary
Dělám stejně jako vy. Ted jsem tam zkusil dát nahrubo nastrouhanou cihlu a paráda, děcky mě to trhali z ruk
Dobrá a je opravdu důležité maso hníst, uvádí se většinou půl hodiny, aby " pustilo bílkovinu " a tím se slepilo? Když to ošidím, bude se rozpadat? Nebo vaření a tlak stačí? Díky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.