Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
z čeho je lepší udělat houbovou omáčku, aby chutnala dobře?
z hlívy nebo z žampionu
díky za rady
Pokud je na houby rok, pokaždé si dám do sáčků do mrazničky směs. Hřiby, poddoubáky, klouzky, křemenáče, kozáky, strakoše, holubinky, ryzce, lišky...Každá houba voní a chutná kapánek jinak a dohromady se to spojí v úžasnou chut. Takovou třeba jen samotné žampióny nikdy nevytvoří.
Z této směsi dělám omáčku, smaženici, pomazánku na topinky, nebo třeba přílohu k Maminčinu kuřeti. Letos mám ještě 4 pytlíky, jinak jsem spotřebovala a taky hodně rozdala. Však snad letos zase budou. Jaga.
Vždycky je pokrm lepší ze směsi, než jenom z jednoho druhu.
Jinak - odkud jste? Pytlík bych ještě dala. Ty 4 sáčky do léta těžko sama spotřebuju a v létě určitě zase budou nové.
Určitě žampiony! Hlíva je sice zdravá, ale nemá chut. Z té se třeba dělá falešná drštková, kde přejme chut koření a vývaru.. Stačí pokrájené žampiony osoloit, osmahnout na omastku / ghí, olej, sádlo/, trochu kmínu a pepře. Podlít trochou vývaru a vydusit, Nakonec zalít smetanou a krátce provařit, a je to - Výborné k těstovinám. Pokud je to pod maso, je to ještě jednodušší, že se žampiony pečou nebo dusí zároveň s masem. Pod to maso dávám ale s houbami i cibuli a nepoužiju smetanu. Samozřejmě, že hříbky teď nenajdete. Chce to mít doma sušené a předem je namočit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.