Nejste přihlášen/a.
Ujíždím na syrovém mase a nemusí být ani mleté. Syrovou sekanou radši neochutnávám, nebylo by pak co strčit do trouby.
Ale pravou svíčkovou? Kam bychom přišli? Když ale připravuji k úpravě nějaké maso, kousíček si ukrojím a sním. Nezáleží mi na tom, zda vepřové, kuřecí či hovězí. Skopové či rybu NE. A pěkné, libové. Mám tu chut moc ráda. Vím, že by se to nemělo bez tepelné úpravy. Ale poručte si. Jsou to stejně jen nanejvýš 2 malé kostičky. Snědla bych klidně i víc, ale to si už netroufnu. Jaga.
Jestli já jsem v minulém životě nežila mezi lovci mamutů, kterým vyhasl oheň.
Jsem na tom stejně...
Osobně nechápu lidi, kteří si troufnou dělat sekanou, karbenátky apod. jen tak od oka, aniž by směs ochutnali.
A co směs na knedlíčky do polévky z kuřecích jater? Tak jak játra nesnáším, tak paradoxně po takto ochucených syrových by se utloukl...
Zdravím s velkou radostí vás všechny. S jakým nadšením čtu, že v pojídání syrového masa nejsem sama. Ale od dob, kdy se k nám vozí (hlavně hovězí) maso z Afriky, umím si představit různé skryté parazity, proto veškeré maso nejdřív zmrazím, teprve po rozmražení vařím či peču a u toho "užírám". Z koupených jater si hned odkrájím několik "větších kousků", dám i ty zmrazit a příležitostně rozmrazím a udělám si z nich "těsto" na játrové knedlíčky a pomalu u televize "debužíruju". Sladké nemusím mít, ale syrové maso ráda. Proto bych vám radila, abyste taky manželovi maso nechala projít pár dnů mrazákem, a budete mít klid, nic by se mu nemělo stát. Můžete mu taky občas koupit "pršut", nebo Schwarzwaldskou šunku krájenou, tepelně neopracovanou – ty jsou navíc už i slané. Bonbónům ze syrového masa zdar! Ida
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.