Nejste přihlášen/a.
Dokonce to tak bude lepší. Bílek dělá tvrdé těsto.
Původně jsem četla "do buchet" (tedy kynutých). Do kynutého těsta já bílky nedávám, lepší jsou opravdu jen žloutky.
Pokud jde ale o nějakou piškotovou buchtu (obecně takovou, do které se vejce šlehají), bílky jsou v ní nutné!
Řídila bych se receptem. Pokud se dávají někam celá vejce a dáte jen žloutky, bude těsto hodně tuhé, bílky mu dodávají vláčnost. Proto ty chybějící bílky nahradit jinou tekutinou. Mlékem, vodou, olejem?
Do těsta se sněhem bílky být musí. Z čeho jinak ten sníh vyšlehat?
Mám opačný problém. O Velikonocích jsem použila do těsta na mazance pouze žloutky. V lednici v hrnečcích mi zůstaly bílky. A teď - co s nimi? Mamka kdysi dělávala bílkovou roládu, ale recept jsem někde zatratila. Asi je budu přidávat do vajec při obalování řízků, nebo kdybych dělala smažená vejce či smaženici z hub. Jaga.
Teta když obalovala řízky, rozšlehala si v talíři samotné bílky. Obalené řízky jednou stranou do toho namočila a hned dala tou stranou na rozpálený tuk. Druhou stranu řízku smažila jen klasicky. Řízky byly nadýchané a měkoučké. Takhle je dělala na svatbě, byla to dobrota. Jenže, kolik já spotřebuji bílků na řízky pro 2 lidi?
Pro MAXE 2:
Včera jsem našla novou řízkovou vychytávku. Zatím jsem nezkoušela, ale můžete být první. Já vyzkouším taky. Jaga.
HEDVÁBNÉ KUŘECÍ ŘÍZKY
Kuřecí maso mírně naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Do misky dáme 2 ušlehané bílky, 2 lžíce tvarohu, trochu kari koření a sůl. Vytvoříme těstíčko, ve kterém obalujeme maso, hned smažíme na rozpáleném oleji. K tomu cokoli, brambory, kaši, hranolky, ale hlavně hodně dobrého zeleninového salátu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.