Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak zahnat chut

Od: olpa odpovědí: 17 změna:
Jak zahnat chut? Občas cítím, že mám hodně hlad, ale ten přejde třeba za 20 minut a jsou to vlastně jen chutě, že bych si něco dala

 

 

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

1x

Ono to chce taky kázeň, pravidelnost vč.pohybu a spánku, taky znalost potravin co do obsahu živin, ale hlavě psychické nastavení. Často totiž lidé zajídají svá trápení, nudu či nespokojenost.

 


0x

Když se budete vyrvnaně a racionálně stravovat, bude mít organismus všechno, co potřebuje,a nebude mít na nic "chut".

tomaso
17.04.22 13:42
Nesmysl

To mi zní jako: Když se budeš s manželkou pravidelně milovat, nebudeš mít chut na jinou.

No, dobře jste mě popsuli, kluci. Co napsala tčeba @molly jiného? Uvedla jsem svou osobní zkušenost, na rozdíl od vás. Navíc ringovo přirovnání kulhá na obě nohy. Kdybys měl manželku, která ti splní všechna přání, nebudeš hledat jinou. I když muži to mají jinak, koikrát žasnu, za čím se otočí. Hlavně že je to jiné.

bg

No jo, no... jak můžeš koukat na tak nic moc ženskou, když máš doma tak krásnou manželku? No, protože ta je moje... :D

 

liska5

0x

Napít se čisté vody. A taky sportovat.

Kdo chce zhubnout, má si zaběhat v době jídla. Prostě místo sednutí ke stolu obout tenisky a pomalu klusat. Časem si prodlužovat délku běhu. Pak už takový hlad není...A zase napít...

 

molly

0x
Já mám zkušenost, že když je dobře sestavený jídelníček tak chutě nejsou. Zkuste třeba kalorické tabulky a příjem stavět na co nejvíc kvalitních potravinách. Ne sušenky a čokolády, ale luštěniny, libové maso, kvalitní tuky. Málo zpracovaných potravin, málo cukru a ztužených tuků. Není třeba to zase nějak přehánět.
Např. já mám dnes k snídani 2 tmavé tousty opečené nasucho, vysoko % šunku, vajíčko, zelenina. K obědu ryba a brambory, zelenina se zálivkou z oliváče, ke svačině lívanečky z ovesných vloček, řecký jogurt a jahody a k večeři placku z červené čočky (ala tortilla), kuřecí maso a zelenina.
Vždycky si tam zařadím něco sladkého - právě ty lívance z vloček, wafle atp. Abych měla pocit že mám dezert, sladké, ale nejde o klasické sladké ve smyslu sušenek, zákusků a buchet

 


0x
Tyhle dotazy jsou zde velmi časté.
Zadejte si do místního vyhledávače " Jak zhubnout".
Tam se dozvíte kvantum rad.
Jinak... Začněte žít a stravovat se tak, jako naši předkové.
Ti měli střídmou a pestrou stravu a pohybu habaděj.
Byli zdraví a hubení.
Alespoň ti moji.
Tak rádcové, teď do mě

Naši předkové a pestrou stravu? Myslím si, že ti když jedli, tak byli rádi a určitě si nemohli vybírat jako my dnes.

MY máme pestrou stravu-tedy můžeme ji mít, protože máme na výběr všeho toho, čeho se našim předkům ani nesnilo a ani v nejmenším nedostávalo. Možná hubení někteří byli, protože neměli co do huby. Druzí co měli co do huby, tak jedli velmi jednostranně. Tehdy nemoci řádily jedna radost, protože skoro žádná hygiena. Dnes hygiena je, ale zase jsou nemoci jiné-civilizační, které jdou občas ukočírovat díky zdravotnictví, které kdysi defakto nefungovalo.

A propo, co si pamatuju ještě od dědů, tak se říkávalo něco v tom smyslu, že zdravý chlap je "kus" chlapa-tzn tlustý. A že být hubený je špatně a že nemá pořádnou stravu atd atd. Je hezké, že každý si kdykoliv cokoliv dosazuje, jak se mu to zrovna hodí

Že byli hubení, tomu věřím, ale nějak extra pestrou stravou, to asi nebylo.

Věděla jsem, že se ozvete.
Takže opravuji, byli štíhlí.
Chcete mi tady snad někdo tvrdit, že dříve žili pouze chudáci a žebráci, kteří jedli pouze brambory na loupačku nebo chleba s tvarohem?

To ne, my také nebyli zrovna žebráci a měli jsme vždycky "nedělní oběd". Ale střídala se vlastně pořád jedna a ta samá jídla. Třeba u nás to byl králík na všechny možné způsoby, nebo holoubátka, ptáčky, segedín, vepřová pečeně, rajská, sekaná, a k tomu většinou výborné knedlíky houskové, nebo bramborové a občas rýži. Zeleninu, kromě zelí jsme nemívali, nebo si to už nepamatuji. Vlastně ano, ale to bylo jako hlavní jídlo a to bylo lečo, když byla sezona a byly papriky a rajské. A také to bylo ve všední den přesbidlo, kucmoch, buřtguláš, cmunda, bramborové šišky s mákem, nudle s mákem, nebo s povidly, brambory na loupačku s máslem a kyselým mlékem, obalovaný květák, nebo mozeček z vařeného květáku, plněné papriky... Na víc si momentálně už nevzpomenu. Jo a polévky, samozřejmě. Já si na tu stravu nestěžuji a navíc, moje babička byla vynikající kuchařka, takže jídlo bylo vždy moc dobré, ale řekla bych, že jsme vařili pořád stejná jídla kolem dokola a celé roky.

 

 

liska5

0x

Přes ta moje moudra v radách předchozích, musím zvolat: Jak já Vám, Olpa, rozumím!

.Právě jsem si otevřela Matjesy v oleji a Svijanský máz....

18.04.22 12:33

Hurááá...

liska5

Wampíku, já su jako ti kněží. Kážu vodu a piju víno resp. pivo

Dobře děláte.
A jste vůbec věřící?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]