Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Makronky doma

Od: oiip odpovědí: 4 změna:
Dobry den, pekli jste nekdy makronky doma? Co jsem tak slysela, tak je to dost narocne a vetsinou se to nepovede. Mate s tim zkusenosti? Povedli se vam? Mate nejaky dobry osvedceny recept?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


4x

Tak já se přidám, protože je dělám. Vyzkoušela jsem francouzký a italský postup, ale nejspolehlivější je ten švýcarský. Bílky se smíchají s cukrem a zahřejí za stálého míchání jenom na 50 stupňů, to je přesně ta chvíle, kdy se cukr v bílcích jenom rozpustí, (nejedná se o cukrový rozvar, to je ten italský způsob!) pak se sundá z ohně a šlehá do momentu, kdy se dělá takový pevný "ocas" za metlou a přidává se barvivo. Pak se s citem vmíchá mandlová mouka která obsahuje přesné množství moučkového cukru. Těsto se musí obracet stěrkou do chvíle, kdy ze stěrky padá dolů ve formě mašle, neboli stuhy. Není to snadné, ale jde to. Takto to vysvětlit nelze, doporučuji Vám YouTube a najděte si hlavně cizojazyčné videa. I když nebudete rozumět slovům, hodně Vám pomůže sledovat postup vizuelně. Já jsem se to naučila nejvíc dokonce od nějakého Číňana a myslím, že to ani nebylo uváděné v angličtině. Ale on právě ukazoval ten švýcarský recept, který jsem až do té chvíle neznala. Zkusila jsem to a byla nadšená.

 

kutilka

1x
Je to náročné, existují dvě varianty - italská s cukrovým rozvarem a francouzská - více se mi daří ta s cukrovým rozvarem. Je třeba OPRAVDU dodržovat veškeré postupy - mít jemně prosátou mouku, nechat před pečením makronky tzv. zaschnout,mít odleželé bílky, měřit digitálním teploměrem. Makronky se mi podařily asi na pátý pokus... jinak koukněte na kitchenette.cz/...

 

jabraka*

0x

Právě sleduji peče celé Česko...

Tam budou recepty i na Macronky

JB

 


0x
Tak já preferuji výrobu makronek způsobem nazývanými Švýcarský merinque, tzv. s cukrovým rozvarem. Výroba kvalitních makronek fakt není žádná sranda, chce to trénink a nenechat se odradit případnými prvotními neúspěchy. Většinu věcí vařím a peču od oka, ale u makronek je opravdu důležité odměření surovin a dodržení postupů. Například že je velmi důležité,mít oddělené bílky od žloutků dopředu, prosátá mouka, klepání s plechem, důkladné zaschnutí...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]