Nejste přihlášen/a.
Můžete mi prosím specifikovat, co znamená tento termín? Předpokládám, že se jedná o řecký jogurt z plnotučného mléka. Je to mu tak? V takovém případě mě ale dost mate, jak je možné, že některé ŘJ z plnotuč. ml. mají více kalorií než jiné. Vždyt plnotučné mléko má vždy 3,5 % tuku, ne? Takže když by ten jogurt byl z plnot. ml., tak bych předpokládal, že každý ŘJ z pl. ml. bude mít stejný obsah tuku... Přitom ten se může i dost lišit, jak jsem se koukal na netu.
Ale abych neodbýhal příliš... Zajímá mě: je plnotučný ŘJ to samé jako ŘJ z plnotuč. ml.? Pokud ne, jaký je prosím rozdíl?
Pravý Řecký obsahuje mléko, smetanu a kultury. Vyrábí se z dvojnásobného množství mléka. Má tedy i více bílkovin.
Tuk navíc dělá právě ta smetana.
.
Děkuji za odpověď. Takže u nás to je ale předpokládám tak, že jako plnotučný řecký jogurt může být označen jakýkoli výrobek, kde bylo alespoň ve větší míře použito plnotučné mléko. Je tomu tak? Děkuji za odpověď.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.