Nejste přihlášen/a.
Již několik let zavařuji vepřové maso. Letos bych chtěl poprve zkusi zavařovat MASO v páře. Prosím, poraďte máte-li někdo praktickou zkušenost. Dík
Při zavřování masa by se měla dosáhnout teplota aspoň 130 stC.Je jasné,že vodní pára při vaření při normálním atm. tlaku to nedosáhne.Je lépe sklenice zavařit v troubě,nebo mikrovlnce.
Maso ve sklenici se zavařuje už někde od napoleonských válek. Myslíš, že tenkrát měli mikrovlnky a troubu v každé kuchyni?
Vtip je v tom, že se maso zavařuje 2x . První den zabiješ živá clostridia a další den to pojistíš varem abys zabil ty co se vylíhly z "vajíček"( asi spóry že? biolog nejsem ) které stihly naklást než jsi je zabil. jde v podstatě o pasterizaci a pasterizační teplota je něco málo přes 80, žádných 130.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.