Nejste přihlášen/a.
Prosba pro všechny, kdo vaříte. To se mi ještě nestalo, dala jsem moc pepře do svíčkové. Povařila jsem tam plátky syrové brambory, po zahuštění jsem přidala kus másla, trochu jsem to ještě naředila. Máte na to ještě nějakou radu? Mám to na tři dny pro tři osoby a ted se to ještě do zítřka rozleží.
Ještě vám tam chybí hrst vlčí srsti a roh jednorožce... Pokud je přepepřeno,nenaděláte nic. Uvařte znovu
@maky Mám velikou radost
Tohle nám kdysi radila babička a to byla echt kuchařka. Děkuji jí tam nahoru
Klidně se obratte, velmi ráda poradím
Mmch., babička naučila skvěle vařit i mou maminku a tety.
Všude samé pikantní a skvělé dobroty
Na tom jsem vyrostla a předávám zase další generaci.
Poradím, mohu?
Do svíčkové nedávám vůbec ŽÁDNÝ mletý pepř. Přesto je tam pepř cítit. Jak?
Do pytlíčku z obvazoviny zabalím: asi 6 celých pepřů, 4 celá nová koření, 4 celé jalovce. Sáček zavážu a nechám dusit v pekáči s masem a přidám navíc asi 3 bobkové listy a krapet tymiánu.
Když je omáčka hotová, vyndám sáček s kořením, vyndám bobkové listy. Omáčku rozmixuju a přecedím přes husté síto. Takže se zbavím i toho tymiánu, případně ostatních nechtěných součástí. Omáčka je následně hladká, chutná jemně po zečlenině a po koření , ale veškeré koření je pryč. Tímto způsobem nelze omáčku překořenit, chutě se jenom vyvaří.
Množství kuliček můžete upravit libovolně podle své chuti. Ale raději méně.
Děkuji za radu. Také nedávám do svíčkové pepř mletý a dávám koření i to samé množství co popisujete, pak zeleninu společně s kořením proženu na robotu pasírovacím nástavcem. Tech celých pepřů bylo bohužel víc jak šest, tak tím se to stalo. Proč jsem dalal tolik kuliček pepře, sama nechápu. Ale děkujji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.