Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Popraskaná bábovka

Od: elli odpovědí: 8 změna:
Dobry den, vzdycky, kdyz delam babovku, hrozne mi nabyde a navic jeste popraska. Jak to udelat, aby se to uz nestalo?

 

 

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


8x

Možná ji pečete moc zprudka, dáváte ji do příliš vyhřáté trouby. Ona se nahoře rychle zapeče, pak "vykyne" a popraská.

 


6x
Souhlasím s vysokou teplotou. Rychle se udělá kůrka a plyny a pára pak nemůžou ven.

 


6x

Bábovku je třeba péct při nižší teplotě, než je obvyklých 180st. Stačí tak 160, sice se peče o něco déle, ale nevyběhne rychle a tudíž nepraskne. Když se stane, že už má nahoře hnědou krustu a vevnitř je ještě syrová, stačí přikrýt pečícím papírem a dopéct.

Chci dt bod, ale píše mi, že ám velkáý podíl na hodnocení. Nerozumí tomu. Ale alespoň takto

 

dfgsdfg

2x

Polít čekuládou a je zamaskováno

Bábovka nemůže prasknout tam kde je to vidět. Popraská ve formě nahoře a když se vyklopí na talíř, tak to vidět není a je zbytěčné ji polévat čokoládou a talíř mazat.

liska5

Jasně. Seříznout naplacato a praskliny si dát ke kafi sólo.

 

joudic*

1x
moc prasku do peciva?

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]