Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Co se salamem uherakoveho typu?

Od: aja1946® odpovědí: 16 změna:
Mam ho jeste 10 dkg na tenke platky,je do vcera, slo by to, zmrazit a bude to k jidlu?

 

 

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


11x

Zbytečné mrazit - deset deka sníte dřív, než se zkazí. Ono "do vcera" vážně neznamená, že úderem půlnoci se jídlo stane nepoživatelným či jedovatým


Tyto druhy salamu jsou dost tezko stravitelne dnes jsem snedla 4 kolecka a mam dost a jeste jich tam je 20

 

 


1x

Salám "uherákového typu" vydrží i mimo lednici pár dnů. V lednici určitě přes týden. V mrazáku pak klidně i rok. Když ho necháte následně přirozenou cestou pomalu rozmrznout (třeba v lednici), nepoznáte proti čerstvému žádný rozdíl. Možná jen trochu ztvrdne, ale pokud je nakrájený, tak ani to nepoznáte.

10 dkg bych neřešil, dejte si ho zítra, nebo pozítří k snídani. Určitě zkažený nebude.

 

id

1x

Máteli strach jej pozřít, uvařte zítra polévku - gulášovou, zelňačku, franfurskou, hrachovku, fazolajdu a podobně. Salám nakrájejte na nudličky a nechte povařit v polévce.,

Do mrazáku se dávají potraviny co nejvíce čerstvé, což váš salám není.

 


0x
Ten vydrží v lednici dalších 10 dní

 


0x

Nestane se s ním nic, a to bohužel. Je v něm tolik konzervantů, že kdybyste ho v té lednici zapomněla tak, jako se to stalo mně, a našla ho asi za 3 měsíce, tak byste zjistila, že se vůbec nezkazil. Ale já to teda vyhodila, i když na něm vůbec nebyly žádné okem viditelné, nebo čichem rozeznatelné změny. Já ho tenkrát dala do šuplíku a protože mám pořád lednici narvanou, tak mi ten balíček jaksi "unikal". No a jednou jsem to vytáhla a rozbalila, abych vůbec zjistila co v tom je. A ejhle suchý salám, který jsem tenkrát kupovala na Silvestra, na chlebíčky. Jenomže jsem ho znova našla asi tak v březnu a furt se tvářil poživatelně. Ale já ho vyhodila, ani pejsovi jsem to nedala, a od té doby tyhle salámy už nekupuji.

To mi připomnělo, jak jsem před časem zapomněl na turistický salám, visící ve "špajzu". Ztvrdnul tak, že se prakticky nedal krájet, natož kousat (už nemám nejmladší zuby). Protože jsem ho ale nechtěl vyhodit, strouhal jsem si ho na chleba na struhadle jak tvrdé rohlíky. Chutově zcela normální a přežil jsem to ve zdraví . Dokonce mi nebylo ani špatně.

To je teda trvanlivost což? Já pamatuji, že před 30 lety uměli uzeniny i zezelenat a mnohem dřív

Nesmysl vyhazovat.

Rodiče kdysi věšeli do špajzky salámy aby vyschly. Většinou to byly nějaké turistické, občas koňský turist.

Vyhazovat trvanlivý salám který je v pořádku podle mne nehovoří o zdravém rozumu.

Ten koňský,ten byl mňamka,kupovali jsme ho ve výseku masa,za komárů

Vzpomněla jsem si na jeden hezký soud - pán si věšel salámy k sušení do stoupačky, soused mu je kradl a skončilo to ublížením na zdraví

Nojo, kdyby byl ten salám z té doby, tak bych ho také nevyhodila, ale v dnešní době mi to bylo podezřelé, protože byl navíc také krájený a to mi bylo divné, že ten vzduch s tím masem nic neudělal. A jestě to bylo zabalené. Sice v tom původním papíru, ale to jsem celé strčila do igelitého pytlíku. No nic, už se stalo...

 


0x

Pokud ho nechcete, tak ho darujte, kdybych šel okolo tak bych ochutnávkou nepohrdnul.

 


0x

Do polévky nikdy, ta by měla chut´- fujtajblovou.

Zamíchat do vajíček, klidně.

id

Můžete specifikovat chut polévky s uherákem? Nerozumím vašemu výrazu.

Několikrát jsem zbytky uheráku přidala do polévkky a krásně to zavonělo.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]