Nejste přihlášen/a.
Ačkoli znám opražený česnek jako součást pučálky,¹ dneska jsem si pochutnal na polévce nazvané "bramborový krém s pečeným česnekem".
Tenhle česnek mi připomněl opečenou houstičku ve štědrovečerní rybí polévce – měl přesně tu chřupavost, jakou mám rád, aniž by měl schopnost se rozmočením rozblemcat jako piškoty v mléce, pokud jste chtiví a naházíte jich tam víc.
Myslíte, že by se hodil pečený česnek do rybí polévky?
---
¹ Mňam mňam! A nejlepší pučálka na světě není z hrachu, ale z naklíčené cizrny! Ke klíčení cizrny doporučuji následující postup:
1) Pořiďte si dvě prázdné plastové lahve (1,5–2litrové) od Coly/Fanty/Mirindy a podobných jedovatých nápojů.
2) Uřízněte tu část, kde se lahve zužují, lahve vymyjte a propíchněte jim "nožičky", aby měla voda kudy odtékat
3) Nasypte do lahví cizrnu (ale ne tu z plechovky, ta už nevyklíčí) asi do třetiny zbývající výšky lahví.
4) Vysprchujte cizrnu a až voda přestane z propíchnutých nožiček odtékat, nechte lahve odpočívat v přirozeném chladu (ve sklepě, na chodbě... ale ne v chladničce).
5) Jednou až dvakrát denně lahve prosprchujte a až voda z nožiček přestane vytékat, nechte lahve opět na příslušném místě odpočívat.
6) Během několika dní začne cizrna pouštět klíčky. Můžete ochutnávat, ale jen z jedné lahve. Až budou klíčky dlouhé několik centimetrů, předpokládám, že jedna lahev naklíčené cizrny bude snězena, proto doporučuji lahve dvě. No a z naklíčené cizrny můžete udělat tu nejbáječnější pučálku na světě. Na internetu je mnoho receptů, ale když zkusíte experimentovat, jistě budete také spokojeni, dobrou chut!
Proti gustu...Já bych ho tam nedávala. Pokud dělám tu světlou polívku z kapřích hlav, jiker, mlíčí a vývaru z kořen.zeleniny zahuštěnou máslovou jíškou a ovoněnou pár kuličkami pepře a nového koření, tak by mi ten česnek asi rušil tu jemnou chut. Kostičky housky opeču jen na ghí. Bez česneku, stejně jako ke květákové.
Ale k hrachovce, to česnek ano.
Já mám ráda, když jídlo voní a chutná základní surovinou. Stroužek česneku, cibuli a zeleninu dávám na podtržení a zvýraznění chutě základní suroviny, at je to slepice nebo hovězí. Anebo ryba. Spousta jakéhokoliv česneku patří do česnečky, případně jako chutovka ke kusu masa. Nevím proč, ale připomíná mi to globalizaci. Ztrácí se rozdíly. A z jídla za chvíli budou amarouny. Budeme sypat sýr na rybu, med na vepřové atd. Asi jsem hodně konzervativní, ale mou maminku to takhle naučila babička a maminka to naučila mě. Dívám se na některé kuchařské pořady, docela se mi zo i líbí, ale když nakouknu do lednice a stoupnu si ke sporáku, tak na nic z toho, co jsem viděla, chut nedostanu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.