Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sádlo z divočáka

Od: totak® odpovědí: 10 změna:
Zdravím, dostali jsme od myslivce loňčáka kance. Po rozbourání zbyly pomalu dva kýble sádla na vyškvaření.
Máte někdo zkušenosti jestli to stojí za tu práci? Jestli to nebude smrdět kancem a neskončí to stejně u slepic v michanici.
Nejde mi o receptůru. Prasat jsem už zabil desítky a sádlo si škvařím sám ale když jsem zabíjel nekastrovaného chovného kance tak to ze sádla bylo cítit. Jenže tomu bylo víc jak 10 let. Tak doufám že z mladého kusu to cítit nebude. Nerad bych zabil půl dne s krajením a škvařením kdybych to pak měl vyhodit.

 

 

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

kami123

5x

- vůně syrového taky napoví, pokud není cítit, tak ok

- udělat zkušební várku zabere pár minut práce

- co jednomu smrdí, druhému voní

- když bude příliš intenzivní, tak z toho udělej výhodu. Například stačí dát dvě lžíce do normálního guláše a získá tím zvěřinový nádech. Co by za to jiný dal...


Podle mých zkušeností to z prasete téhle velikosti bude tak 10-15 zavařovacích sklenic takže používat to po lžících by na pár let vydalo ale máš pravdu že až se to zahřeje, budu hned vědět na čem jsem. Včera to cítit nebylo protože jsme to bourali venku až do soumraku div mi u toho neupadly prsty ale teplo udělá své.
kami123

Tak v nejhorším rovnou něco vyhodit nebo darovat...

Udělat třeba i z půlky slaninu, pokud je kam pověsit, je to sice v podstatě to samé, ale dá méně práce.


Na to musí být udírna s přesnou teplotou a spoooousta času a trpělivosti. Ani jedno nemám a navíc jsme to včera rozkrájeli na menší kusy.
kami123

Slanina se udit nemusí.

Stejně už tedy nic..

Máte kotel na tuhá paliva? : )

 


4x

taky jsem škvařil z divočáka a cítit nebylo, ale byl to mladý kus

 

mate59

2x

Je to cítit, nemá to v kuchyni využití.

 


2x

Škvařili jsme sádlo z divočáka, byl ale mladý. Na jaře se narodil, /odhad myslivce/ zabit téhož roku na podzim. Sádla z něj nebylo mnoho, ale bylo velice chutné a škvarečky taky. Ze staršího kusu nevím, mám zkušenosti jen s mladým divočákem. Jaga.

 

id

0x

@totak - jedině vyzkoušet doma v kastrůlku. 2 x v životě jsem škvařila z divočáka sádlo. Jedenkrát se sádlo nestačilo ani pomalu zahřát a šlo to postupně slepicím. V kuchyni ještě dva dny smrad. Podruhé to bylo bez problémů. Asi je to co kus, to jiná vůně nebo smrad.

 

floro*

0x
No ježiš. Vyskvarit! Výborný škvarky i sádlo k použití stejně jako z domácího prasete. Zrovna v týdnu jsme skvarili tak z lončáka.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]