Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Ostružiny z likéru

Od: zmatenka® odpovědí: 4 změna:

Na zahradě se nám letos urodilo hodně ostružin. Zpracovávala jsem je postupně klasicky (pečení, mražení atd.) a mimo to jsem si je naložila do alkoholu na likér. Dnes jsem je slila a nalahvovala (je úžasný, chutný, budu ho mít jako dárečky k vánocům), a teď nevím, co s těmi zcezenými a vymačkanými ostružinami. Vyhodit je mi je líto, ale co tedy s nimi? Máte někdo zkušenosti, nápady?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

liska5

6x

Uvařte z nich čaj. Bude jako ty pečené čaje, ale lehoučce alko.

Kompostovat můžete pak ty vylouhované zcezené zbytky.

 


4x

Na pečení - koláč, bublanina. Alkohol se odpaří.

 


2x

Oni ty pokrutiny už asi nejsou k ničemu. Jsou skoro suché a ta semínka v nich asi nikoho nenadchnou. Do komposteru s nimy! At jsou opět užitečné.

 


Tak jsem z toho zkusila udělat kostičky a zmrazit je pro pozdější použití třeba do čaje, nebo do pečení. Mají pořád výbornou chut. Ale nedošlo mi, že s tím množstvím alkoholu, která je v ostružinách obsažena, pořádně nezmrznou . Nicméně v mrazáku snad chvíli vydrží, než je spotřebujeme. Děkuji za odpovědi a inspiraci.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]