Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
je to už několik let, co mě zaujal jeden z receptů v pořadu "Prostřeno." Bylo to kuře, přidávala se tam majoránka a především ŠÁVA K VEPŘOVÉ PEČENI KNORR. Ten pytlík se koupil takřka všude. Schovala jsem si prázdný obal, nosím ho se sebou po obchodech, jako názornou pomůcku, ale tento výrobek už jsem nikde nenašla. Nevím, proč to už není na prodejnách.
Nevíte, prosím, zda se tato štáva k masu dosud koupí a kde? Nebo čím jiným ji nahradit? Hledala jsem něco podobného v regálech s Vitanou i s Maggi, ale nenašla jsem nic.
Děkuji - Jaga.
Jago, koukni se na složení, vynech chemikálie a udělej si ji sama.
"Složení v dehydratovaném stavu: maltodextrin, bramborový škrob, jedlá sůl, rostlinný tuk a olej (palmový, slunečnicový), kvasničný extrakt, zelenina (cibule 4,2%, česnek, petržel), cukr, aromata (obsahují PŠENICI, JEČMEN), koření (kmín, paprika sladká mletá), barvivo (amoniakový karamel), regulátor kyselosti (kyselina citrónová), cibulová štáva koncentrovaná, dextróza. Může obsahovat mléko, vejce, celer." tTohle složení jsem našla na internetu, ale Ty máš pytlík doma, tak si přečti z čeho to je.
Místo palmového tuku bych dala jenom slunečnicový, maltodextrin bych vynechala, stejně je to jeno nějaké zahuštovadlo ochucené, kvasničný extrakt bych nahradila částečně tou černou solí a částečně lahůdkovým droždím, "barvivo" bych vykouzlila trochu víc osmaženou cibulkou na másle, na kterou bych nasypala trochu mouky a osmažila jíšku, regulátor kyselosti citronem, dextroza je nějaké sladildlo, tak přislaď. Jinak přidej to koření co popisují a máš to!
Díky, Suzy, máš pravdu. Štávu k masu si udělám sama a bude to. Možná i kapku víc, aby to bylo na dvojí vaření a tu druhou porci si dám do mrazáku na podruhé. Prima. Jaga.
Podobnou věc používám opravdu jen několikrát do roka. Nechci pořád péct kuře buď na másle s nádivkou, nebo s nudlemi /maminčino/. Tak aby holt byla občas změna. Navíc při úpravě vepřové pečeně se udělá pěkný sosík, ale u tohoto kuřete to nejde. Není to klasický kuřecí výpek, má to mít jinou chut. Tu částečně docílím i přidáním vlastnoručně vypěstované majoránky.
Jinak - lišky! To je moje mládí. Neviděla jsem růst lišky ve větším množství v přírodě už asi 30 let. Jen letos v létě, když jsem chodila lesy kolem Babiččina údolí, jsem 2 malé chudinky našla. Dala jsem je do batohu - ukázat doma jako cennou trofej. Doma jsem z batohu vysypala drt. U nás už vymizely úplně. Kéž bych je ještě někdy našla! Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.