Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Jak uvařit dýňovou marmeládu?

Od: fufru odpovědí: 4 změna:
Mám tady několik dýní a uvažuji udělat aspoň z jedne marmeládu? Poradíte mě , jak na to?

 

 

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 


3x

Už kolik let dělám marmeládu z obří dýně.Jen ji oloupu, odstraním vnitřek,nakrájím na kostky a podusím, pak rozmixuji, kořením jen skořicí a hřebíčkem, přidám kyselinu citronovou a používám podle návodu pektogel. Koření a kyselinu dávám podle chuti.Všechno sterilizuji. Do pár skleniček jsem přidala rozinky a trochu rumu. Je výborná a není pracná. Letos jsem dělala marmeládu i z melounu a banánů, ale ty nevím, jak dlouho vydrží, nějak rychle zmizely. Vloni jsem dělala z hroznového vína, ale ta mi nějak nehoustla,tak jsem ji natírala na upečený piškot .Já osobně mám ráda dýni přírodní, pouze se skořicí a hřebíčkem, ale to jak má kdo rád.

 

liska5

1x

Dýni na kostky. Namočit přes noc v roztoku kyseliny citronové, následně slít. Podusit s kusovou skořicí, hřebíčkem, kouskem citr.kůry, štávy a ananasovým sirupem, /třeba i s kousky pomeranče/. Želírovací cukr nebo pektogel. Mixnout krátce, at to má strukturu..

Přesně tu děláme doma

 


0x
Nejlepší je s jablky
toprecepty.cz/...

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]