Nejste přihlášen/a.
Ráda dělám hrnečkový koláč. 2 hrnky mouky polo, jeden hrnek cukru, půl hrnku oleje, vejce, půl prášku do pečiva, zamíchat, nalít do pekáčku, poklást ovocem, posypat žmolenkou. Těsto je určitě sladké.
Maky, tento koláč miluji ze všech nejvíce. Dají se s tím dělat neuvěřitelné věci. Ve formě menší hrnek, na plechu větší hrnek, případně vejce navíc. Už jsem ho pekla s mákem jako několikabarevný, s kakaem, také několikabarevný, s ovocem, s mákem a švestkami, s plátky ovoce. S posýpkou z másla i bez. Naposledy s borůvkami a rybízem, nahoře posýpku. A posýpku, když se dá vanilkový cukr jedna varianta, skořice, druhá varianta. Pokaždé se tváří jako něco naprosto nového. Posledně, právě ten s borůvkami, mi došel olej, ale měla jsem olivový, který normálně v salátech, nemusím. Tak jsem použila ten Koláč byl nejlepší, jaký kdy se mi povedl. Příště, jen tak pro zkoušku, dám podmáslí nebo zakysanou, místo mléka.
Zdravím, koláč má ale zpravidla nesladké těsto a sladkou náplň.
Různé řezy mají sladký korpus + nějaký sladký krém.
Máte tedy na mysli koláč, nebo nějaké řezy?
Tipy na recepty: strouhaný koláč (kakaový), jablečný koláč (akorát teď na podzim)... Řezy mám ráda třeba pařížské, oblíbené jsou Míša řezy... Receptů je spoustu, záleží na vaší chuti a schopnostech
Jablečný, mřížkový koláč = jednoduchý a výborný ( těsto je s cukrem ).
video-recepty.com/...
300 g hladké mouky, špetka soli, 120 g moučkového cukru, 150 g másla, 1 žloutek, jedno celé vejce. Mouku, cukr a sůl prosejeme na vál, nebo na kuch. desku, přidáme trochu "povolené" máslo, žloutek a vejce. To vejce se žloutkem napřed v hrníčku vidličkou prošlehejte a pak teprve vlijte do mouky. Vypracujte těsto a dejte alespoň na půl hodiny někam do chladu odpočinout. Když necháte hodinu, nic se nestane. Pak už odeberete asi třetinu těsta na ty mřížky a zbytek rozválíte na plech.
Já teda cukr naopak vynechávám, dávám jenom sůl, protože náplně mám pak sladké.
Přidejte vanilkový cukr. Ale opravdu vanilku ne vanilin. Pokud by byl koláč s jablky, tak skořicový cukr.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.