Nejste přihlášen/a.
Hezký den,
jak (kde) uskladňujete pečivo,aby vydrželo co nejdéle čerstvé?
Dát čerstvé pečivo do mrazáku je bezvadný způsob, jak neplýtvat - zamrazím a vytahuju postupně, podle toho, kolik je zrovna potřeba. A platí, že v jakém stavu čerstvosti ho do mrazáku dáme, v takovém je po rozmrazení. Pro nás je to dobré také proto, že nemám čas denně nakupovat a děti si pak vyberou, na jaké pečivo mají zrovna chut, to si vytáhnou na svačinku.
Ahoj papene! Na začátek musím říct, že zde máme kvalitní pečivo i chléb. Chlebník mam plastový a občas ho vytírám octovou vodou. A protože jsem sama, tak mě vydrží chléb dost dlouho, klidně i 5 dnů. Ale nechám ho vychladnout a zabalím do bavlněné utěrky, kterou každý den měním. Ty jsem si našila specielně z vyřazeného povlečení. To zjistíš, jak utěrka bere vlhkost, hlavně z počátku. Pečivo nechám v mikrotenovém pytlíku - vydrží mi i 3 dny. A postupně ho ke snídani rozpékám na sporáku. Do kastrolku dám vodu a přiklopím větší obrácenou pokličkou a než mi vystydne kafčo, mám krásný křupavý rohlík nebo housku. Rozpékám z jedné i druhé strany. A když nesním čerstvý slaný rohlík, ten dám do papírového sáčku a teprve do mikrotenového - druhý den rozpeču. Málokdy jsem zjistila černé flíčky - počínající plíseň. To potom bohužel vyhazuji, protože sousedka zlikvidovala slepice. No a chleba, když někdy zůstane - suším vnučce pro srnky. Jinak také pečivo i chleba zmrazím, ale to vyjímečně, když je nějaké větší akce a raději baští dobroty. :D
, v dnešní době uskladňovat pečivo je myslím už naprosto "kravina"
dyt obchody jsou otevřeny neustále a pečiva tam mají "mraky", a když pochybí tak si zajdu do "krámku"
opravdu mě tento dotaz malinko "rozhodil"
No jo, ono se může stát, že toho koupíte moc. Nebo nemáte obchod po ruce. Nebo nemá otevřeno pořád (lidé na vsi si o vietnamské večerce můžou nechat tak akorát zdát..). Nebo prostě do obchodu každý den chodit nechcete nebo z různých důvodů nemůžete...takže otázku bych nezatracovala.
No a k odpovědi - bratr dává pečivo do ledničky (ne mrazničky), že prý mu připadá, že vydrží déle čerstvé. Ale sama jsem to nezkoušela, tak nevím. NAvíc takový studený rohlík, to raději o den starší, přiznám se... A Papene, přestaňte už s tím jídlem! (I když včera jsem udělala báječně nakořeněné plátky masa - pravda, jen rychle na pánvičce, ale s čerstvým křupavoučkým chlebíčkem, jehož zbytek jsme uskladnili v mikrotenovém sáčku na lince :D ...mňam!)
Proč? Na dědině je s pečivem problém, obchody nejsou všude a chleba bývá na objednávku, běda, když doma dojde.
Tak ne uskladňovat,ale mít.Pu má pravdu.Tady je v neděli zavřeno a přes týden není pečivo nic moc.Můžu zajet autem do marketu,ale na kolik mě to vyjde.Tam jezdíme jen jednou za týden.V Praze mám Alberta pod okny tam můžu i bačkorách.Tady na venkově to funguje jinak.To vše na vysvětlenou.
Doufám,že jste se už srovnal
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.