Nejste přihlášen/a.
Zdravím nedávno jsem si zakopupil odštavnovac ovoce OBH NORDICA 6754
Na obrázku je vidět jak krásná čirý mošt, po zkoušce odštavnění pár jablek jsem sice štávu měl, ale ne takovou jako se třeba koupí vm oštárně nebo v obchodě.
Nevíte jak to dovést do konce aby to vypadalo a chutanlo jako mošt? Třeba to tu někdo dělá, takl poradí. Díky moc
Čirou št´ávu uděláte z jablek jedině přes filtr, jinak je vždy zakalená. Ale je to zbytečné. Zakalená štáva z jablek je chutnější a zdravější.
Filtrovat se to moc dobře nedá. Hned se to ucpe.
Jedině odstředit.
Dělají se odštavňovače, které ovoce lisují, ty jsou ale trochu dražší a i tak nedosahují "obchodní kvality" co se týče čirosti.
S čirostí moštu bojuju 2 roky. Dřív jsem moštoval na kuchyňském strojku. Po odstátí jsem to ještě přefiltroval přes plátno. Výsledek parádní čirost, jako z obchodu. Před 2 lety jsem koupil el. drtič a lis. Zvedla se sice výtěžnost, ale mošt je kalný a ani po 24h se nechce usadit. I po přefiltrování přes plátno je to pořád kalný. Mě ani manželce by to nevadilo, ale děti to nechtějí pít, není to na oko pěkný. Co mě celý ty 2 roky vrtá hlavou, jak je možný, že z kuchyňskýho odstředivýho strojku si kal za hodinu sedne, ale z drtiče a lisu ne. Netušíte? Letos jsem se kvuli tomu musel vrátit k tomu kuchyňskýmu robotu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.