Nejste přihlášen/a.
Jj přidám se k leču -to jde uvařit jako polotovar (bez vajec) a naložit do sklenic a zavařit nebo rovnou zmrazit . Jinak dá se jíst třeba ke snídani ke chlebu s máslem ...
Rajčata do mrazáku nedávám, ten mám na lepší věci.
Ale nechají se udělat dobrá jídla do sklenic. Ovšem potom je třeba sterilovat, aby to vydrželo. Dělám:
1/ ten Vámi zmiňovaný kečup. Mám velice dobrý recept s červenou řepou / pro barvu i chut/, dávka je z 2,5 kila rajčat. Záleží, kolik jich máte.
2/ Základ na lečo: rajčata a bílé papriky ve stejném množství, trošku soli. Rozdusit, pak do skleniček. V zimě potom obdělám cibulku, na to obsah skleničky, nějaký ten buřtík, vejce, dokořenit - a je dobrý oběd. Tento základ používám i do různých jiných jídel, třeba do katova šlehu, na srbské žebírko a do všelijakých jiných směsí.
3/ Rajčata rozvařím /možno předem spařit a oloupat/, samotná rozdusím a dám do skleniček. Kromě rajské a omáčky na plněné papriky mohu přidat i do špaget, do boršče a dalších jídel.
4/ Mám recept na rajčatovou marmeládu. Když jsem ho dostala, nějak se mi to zprvu nezdálo, ale věřte nebo ne, má chut úplně jako dobrá meruňková marmeláda.
Důležité je opravdu vše sterilovat. Dělám to při teplotě 80 stupňů na 15-20 minut. Vydrží všechno a v zimě je to moc fajn. Jaga.
Spařte ponořením do horké vody, oloupejte a natlačte do sklenic nebo rozmixujte a nalejte.+ Trošku soli, trochu cukru, zalít vývarem z bobkového listu, pepře a nového koření, nebo je tam přihodit, a zavařit, jako třeba třešně. Já zavařuji třeba jen tři malé sklenice v běžném hrnci na složené utěrce. Tak máte základ pro rajskou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.